Öt évvel ezelőtt gyakorlatilag visszavonultam – Ott Tänak

Öt évvel ezelőtt gyakorlatilag visszavonultam – Ott Tänak

MEGOSZTÁS

A szezonnyitó Monte Carlo Rallyn új csapatában- Toyota Gazoo Racing – bemutatkozó ész Ott Tänak arról beszélt az Ausport.com-nak, hogy 2013-ban gyakorlatilag befejezte pályafutást, céget alapított és elkezdett dolgozni a privát életben, miután távozott az M-Sport csapatától.

Az M-Sport első embere Malcolm Wilson a Ford távozásával ajtót mutatott Ott Tänaknak a 2012-es szezon végén. 2013-ban a megmentő Nasser Al-Attiyah Qatar M-Sportjában nem volt szabad autó Tänak számára,mert azokat Thierry Neuville, Mads Östberg, Jevgenyij Novikov és Nasser vezették a szezonban. 2014-ben azonban a DMACK megérkezése a világbajnokságba ismét zöld lámpát biztosított Tänak számára, majd 2015-ben már  az M-Sport gyári pilótája lett az észt pilóta Wilson döntése alapján.

Ott Tänak:  2013-ban egyáltalán nem terveztem, hogy visszatérjek a WRC körforgásába. Neki vágtam a privát életemnek. Alapítottam egy céget, amiben elkezdtem dolgozni, tervezni a jövőmet. Nem foglalkoztam a visszatérésemmel. Az N-es autómmal ve rsenyezgettem a saját szórakoztatásomra.Ez egy drága sport és tisztában vagyok azzal, hogy ennek a sportnak a legmagasabb szintjén nagyon nehéz bármit is csinálni. Egyáltalán nem volt semmi tervem, de hirtelen minden megváltozott és a lehetőségek úgy hozták, hogy újra ott álltam a küszöbön, amelyet átléptem.

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ