Öröm és bánat az Ózd-Eger Rallyn

Öröm és bánat az Ózd-Eger Rallyn

MEGOSZTÁS

A Vizelli-Nagy és az ifjabb Fekete-Begala páros is sikerrel zárta az idei Q8 Oils Ózd-Eger Rallyt, Turán Frigyes és Bagaméri László azonban egy kicsúszás után az összetett első helyről esett ki a versenyből.

Pedig parádés kezdéssel rukkoltak elő Turánék az Országos Rally Bajnokság idei második állomásán, azok után, hogy péntek este a legjobb időt autózták a prológon, szombaton is sorra nyerték a gyorsasági szakaszokat. A nap kétharmadánál négyből-négy volt a mérlegük és vezették az abszolút értékelést. A nap végére azonban egy picit kibabrált velük az időjárás és az utolsó szakaszon lezúduló eső következtében visszacsúsztak a harmadik helyre. Vasárnap aztán már szakadó esőben rajtolt el a mezőny az Eger környéki pályákon és Frici ismét remekül kezdetett, már a nyitószakaszon visszavette az első helyet majd egy újabb szakaszgyőzelemmel növelte előnyét az élen. A kör végén azonban egy apró hibáért súlyos árat kellett fizetniük, egy tempós kanyarban becsúsztak az árokba, ahol felült az autó és nem tudtak kijönni, így fel kellett adniuk a versenyt.

Nem volt könnyű dolga a csapathoz visszatérő Vizelli Károlynak és Nagy Péternek, hiszen fél év kihagyás után az ózdi prológon ültek újra versenyautóba. Mindez nem látszott a srácok teljesítményén, hiszen a bemelegítésen az abszolút negyedik idővel hívták fel magukra a figyelmet. Az időjárásnak köszönhetően a verseny két napja alatt számtalan körülmény között volt lehetőségük feleleveníteni a korábban megszerzett tapasztalatokat a Skodával, a srácok azonban nagyon élvezték a versenyt a folyamatosan változó körülmények között is és végül az eredményre sem lehet panasz, hiszen a világsztárokkal tűzdelt mezőnyben a kilencedik helyen érkeztek célba.

Boldogkőváralja után Egerben is dobogóra állhatott az RC4-es kategóriában ifjabb Fekete László és Begala Tamás a Rally4-es Ford Fiestával a veszprémi páros a harmadik helyen zárta a kétnapos száguldást.

“Sajnos megint nem jött össze, Eger idén sem fogadott minket kegyeibe.” – jegyezte meg Korda Erik a verseny végén, visszaemlékezve a tavalyi versenyre. “Pedig összességében minden rendben volt, Friciék nagyon jó tempót diktáltak szombaton szárazon, majd vasárnap az esőben is, de sajnos becsúszott egy hiba, ami végzetesnek bizonyult. Ez benne a van sportban, nyilván nem jött jól, de már nem nézünk hátra. Van mire építkeznünk a folytatásban, Friciék nyolc szakaszt teljesítettek, ebből hatot megnyertek a Polo-val, úgyhogy most gyorsan elfelejtjük, ami történt és megyünk tovább előre, messze még a bajnokság vége.

Jár az elismerés Vizelli Karcsiéknak, akik egy hosszabb kihagyás után egy nagyon nehéz versenyen hozták karcmentesen célba a Skodát az abszolút kilencedik helyen, és szintén gratulálok Fekete Laciéknak is, nagyon értékes a most megszerzett harmadik hely, ami jól fog jönni az év végi elszámolásnál”

A Q8 Oils Ózd-Eger Rally végeredménye:

  1. Kopecky, Jan – Hlousek, Jan Skoda Fabia Rally 2 Evo 1:14:53.6
  2. Hadik András-Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 Mk II +2.0
  3. Csomós Miklós – Nagy Attila, Skoda Fabia R5 +44.2…
  4. Vizelli Károly – Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +5:16.4…
  5. ifj. Fekete László – Begala Tamás Ford Fiesta R4T +11:02.0…

http://facebook.com/kordaracingHU

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car,  Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, KG Media Solution Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Iter Építő Kft

  1. május 17.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ