Ogier az élen! – 74. Dayinsure Wales Rally GB 2018

Ogier az élen! – 74. Dayinsure Wales Rally GB 2018

MEGOSZTÁS
Fotó: M-Sport

Pénteken este 38.2 másodperces hátrányban az élen álló Ott Tänak mögött zárta a 74. Dayinsure Wales Rally GB második napját.Az ötszörös világbajnok Sebastien Ogier így értékelte a rali pénteki nyolc gyorsát : Nehéz ma este bármilyen pozitív dolgot is mondani és egyben megváltoztatni a történteket. Délután keményen nyomtam, de az időm semmire nem volt elég. Semmi értelme számomra az negyedik, vagy az ötödik pozíciónak, így holnap teljes kockázatot kell vállalnunk. A rally egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, de még hosszú út vár ránk!

A szombati legendás walesi gyorsok Myherin, Sweet Lamb Hafren, Dyfi, Gartheiniog és Dyfnant azonban alaposan megkavarták a futam és a világbajnoki pontverseny állását, azonban ne feledjük, vasárnap még öt gyorsasági szakasz hátra van.

Mikkelsen,Østberg,Paddon,Breen,Ogier,Lappi,Latvala,Neuville,Tänak,Evans sorrendben vágtak neki a pilóták a mai versenynapnak, amely során csak távoli szerviz várt rájuk. A Citroën pilótái / Mikkelsen / Tänak / Lappi – 5 lágy Paddon – 5 közepes, Neuville – 3 lágy és 2 közepes, Ogier – 2 lágy és 3 közepes, Evans – 5 közepes, míg Latvala – 4 lágy és 1 közepes abroncson kezdte a napot. Nagyon hideg volt a reggel. Éjszaka esett, míg a nap szárazon indult.

A nyitó gyorson – Myherin 1 – 20.28 km – Ogier letette a névjegyét egy szakaszgyőzelemmel – 10:46.2 p – és két helyet javítva előre lépett a harmadik helyre, megküzdve a walesi jellegzetességgel a folyton változó tapadással.
A második gyorson – Sweet Lamb Hafren 1 – 19.95 km – Mads Østberg húzta be a gyorsot – 11:39.4 p – miközben Neuville hibáját kihasználva Ogier már a második helyen tanyázott. Neuville kalandja itt:

A délelőtti harmadik gyors – Dyfi 1 – 19.48 km – Tänak, Østberg,Breen,Ogier sorrendben zárult.
Az SS13 Gartheiniog 1 – 11.26 km – szakaszt Mikkelsen nyerte meg. Az első és a 10. Evans között 4.6 másodperc volt a különbség a száradó feltételek közepette. Néhány pilóta számára először jelentett problémát a gumi startégiájuk helyessége.
A délelőtti kör utolsó gyorsa – Dyfnant – 8.30 km – Latvala sikerét hozta, aki a harmadik helyen 1.7 másodpercre megközelítette Ogiert. Tänak 48 másodperccel vezetett Ogier előtt. Neuville a kilencedik helyen szerénykedett.

A mai második kör gumiválasztása, így alakult : Citroën / Lappi / Paddon – 5 puha, Ogier / Latvala – 2 lágy és 3 közepes, Evans – 5 közepes, Neuville / Mikkelsen / Tänak – 4 lágy és 1 közepes.

Az első gyors a vártnál szárazabb volt, mindenki hanyat-homlok óvta az abroncsait, miközben Ogier ismét behúzta Myherint.
A második gyors a futam eddigi legnagyobb meglepetését hozta. Az addigi éllovas Ott Tänk kiállni kényszerült, miután megsérült az autó hűtőrendszere. Mikkelsen nyert Ogier és Latvala előtt. Ogier és Latvala között 5.5 másodperc volt a különbség.

Tommi Mäkinen – Toyota Gazoo Racing WRT csapatvezető: Nem tudják mi történt! Eltört az olajteknő és az hűtó is, nem tudunk többet. Azt gondolom, hogy először elveszítette az olajteknőt, majd megtört a hűtő. Megszünt a vízkeringés. Ott nagyon jól versenyzett, esélye volt a futamgyőzelemre is, szakaszról szakaszra remekelt. Óriási csalódás ez a számunkra.

A harmadik gyorson a futam korábbi kétszeres győztese Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb. Ogierhez képest a különbségét 5.5 másodpercről, 2.9-re csökkentette Ogierhez képest.
Latvala: Mostantól minden másképp van. Ott kiesésével, küzdenünk kell a futamgyőzelemért, miközben nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gyártói pontversenyt sem. Ővatosnak kell lennünk, mert ha hibázol, nem kapcs pontotokat, nem nyersz semmit.

A záró szakaszon Latvala hibázott, az egyik hajtűben kevés volt a kettes fokozat és elakadt. Mikkelsen újabb gyorsot nyert, Ogier zárt az élen 4.4 másodperccel Latvala előtt.

Holnap öt gyors vár a mezőnyre!

A WRC 74. Dayinsure Wales Rally GB 2018 állása a harmadik napot követően:

1. Ogier 2:31:22.5 ó
2. Latvala +4.4 s
3. Lappi +11.8 s
4. Breen +13.5 s
5. Östberg +34.1 s
6. Mikkelsen +36.5 s
7. Paddon +45.4 s
8. Neuville +55.5 s
9. Rovanperä (WRC2)+7:30.8 p
10.Tidemand (WRC2) +8:33.9 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ