Ogier a hetedik mexikói győzelme kapujában – 19. WRC Guanajuato Rally México

Ogier a hetedik mexikói győzelme kapujában – 19. WRC Guanajuato Rally México

MEGOSZTÁS
Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Mexico in Leon, Mexico on 17,March 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202303180051 // Usage for editorial use only //

Lappi balesetét követően Sebastien Ogier állt a futam élére. A nyolcszoros világbajnok 2008-as mexikói bemutatkoza óta hetedik futamgyőzelmének a kapujában áll. Mögötte csapattársa Evans és Neuville állnak 4.3 másodpercre egymástól.

Ogier: “Úgy gondolom, hogy ez az előzmények alapján elégedett lehetek a napommal, ez egy újabb erős nap volt a számomra. Kicsit más megközelítésben voltunk szombaton, miután Esapekka kiesett az első szakaszon. Nem kellett túl sok kockázatot vállalnunk, de még így is sikerült jó időket elérnünk és növelnünk az előnyünket. A holnap még hosszú [vasárnap], ami azt jelenti, hogy nem engedhetjük meg magunknak a pihenést.”

Evans: “Ez egy jó küzdelem volt egész nap. Azt hiszem, Thierry egy kicsit mindig is fölényben volt, de a legtöbb szakaszon szoros volt a csatánk. Minden rendben volt, de ettől függetlenül persze jobb lenne gyorsabbnak lenni. Csak folytatjuk a munkát – ennyi. Mindent bele kell adnunk, és meglátjuk, mi történik.”

Neuville: “Ma délután talán egy kicsit többet támadtam, hogy megpróbáljak közelebb kerülni Elfynhez, és ez egész jól sikerült. Sajnos az utolsó előtti szakaszon defektet kaptunk, és talán két másodpercet veszítettünk. Mindenképpen tovább fogunk folytatni.. Egész hétvégén keményen próbálkoztunk, most már harcban vagyunk a P2-ért.”

Esapekka Lappi (FIN) Of HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM is seen after a crash (CREW OK) during the World Rally Championship Mexico in Leon, Mexico on 18,March 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202303180484 // Usage for editorial use only //

Lappi: Nem támadtam vagy nyomtam különösebben keményen. Volt egy hosszú jobbos kanyar, amit levágtam a balos kanyar bejárata előtt, ahol ütköztünk. Úgy éreztem, hogy egy kicsit beragadtam a bevágásnál. Körülbelül 40 centiméterrel elnéztem a csúcsot, így körülbelül fél méterrel szélesebbre sodródtam és hozzáértem a padkához. Ez önmagában még rendben lett volna, de aztán megpördültünk és egy oszlopnak ütköztünk. Az autóban is tűz ütött ki, amit sikerült eloltanunk. Természetesen csalódott vagyok. A tegnapi nap pozitívumait kell magunkkal vinnünk, a svédországi tempónkkal együtt. Megvan a sebességünk, csak még nem tudtuk olyan eredményekre váltani, amilyeneket tudunk.”

A futam állása szombat este:

1. Ogier/Landais – Toyota GR Yaris Rally1 2:35:37.6
2. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +35.8
3. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +40.1
4. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +1:34.0
5. Sordo/Carrera – Hyundai i20 N Rally1 +2:21.2
6. Greensmith/Andersson – Škoda Fabia RS Rally2 +10:33.4
7. Fourmaux/Coria – Ford Fiesta Rally2 +11:05.0
8. Lindholm/Hämäläinen – Škoda Fabia Rally2 evo +11:11.0

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ