Lappi vs.Ogier, miközben Tänak turbója megadta magát – WRC Rally México SS3-SS5

Lappi vs.Ogier, miközben Tänak turbója megadta magát – WRC Rally México SS3-SS5

MEGOSZTÁS
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) Of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Mexico in Leon, Mexico on 16,March // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202303170073 // Usage for editorial use only //

Esapekka Lappi – Hyundai Shell Mobis WRT – vezeti a 19. Rally Guanajuato México 2023 futamát a pénteki versenynap nyitó körét követően. A legnagyobb bajba Ott Tänak került miután turbó nélkül teljesítette a legendás El Chocolate szakaszt. Az M-Sport Ford WRT pilótájának gyakorlatilag esély sincs a futamgyőzelemre. Jelenleg a 26. helyen áll és a hátránya 12:33.5 perc az éllovas Lappihoz képest. Az M-Sport katasztrófális reggelen van túl, ugyanis Loubet és Serderidis is kiállni kényszerültek a Puma felfüggesztéseinek sérülése miatt.

Lappi két, míg a futam korábban már hatszor megnyerő Ogier egy szakaszt nyert. A két pilóta között a különbség 1.4 másodperc jelenleg.

Rovanperä és Neuville egy rejtélyes “döccenés” után hibrid nélkül “száguldanak” bő 100 lóerőt veszítve.

Takamoto Katsuta is kiesett, egy baleset után – SS5 – lezuhant a szakaszról.

Emil Lindholm, a WRC2 címvédője vezeti a kategóriáját, és az összesítésben a hetedik helyen áll Gus Greensmith előtt, míg Adrien Fourmaux és Oliver Solberg zárja a legjobb 10-et.

2023 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
16-19 March 2023
Esapekka Lappi, Janne Ferm, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Lappi: “Elégedettnek kell lennem ezzel. Seb sokszor megnyerte már ezt a rallyt, így fel tudjuk mérni a tempóját, úgyhogy ezzel nagyon elégedettnek kell lennem. A vezetés sosem tökéletes, néhány helyen, elvesztettem pár tizedet. Van hová fejlődni, úgyhogy délután lesz mit megpróbálni.”

Ogier: “Ma reggel ötödikek voltunk a szakaszokon, ami sokkal jobb, mint elsőnekk lenni! Az egyetlen dolog, hogy néha óvatosnak kell lenni a kövekkel. Csak a tiszta vezetésre koncentrálok.”

Evans: “Nagyon rendben volt minden. Az utolsó lejtős rész különösen csúszós volt, a tetején laza kaviccsal, de rendben volt.”

A futam állása az SS5 után:

1. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1
2. Ogier/Landais – Toyota GR Yaris Rally1 +1.4
3. fEvans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +12.5
4. Sordo/Carrera – Hyundai i20 N Rally1 +13.1
5. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +23.2
6. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +29.2
7. Lindholm/Hämäläinen – Škoda Fabia Rally2 evo +1:57.3
8. Greensmith/Andersson – Škoda Fabia RS Rally2 +2:00.3

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ