Neuville, Paddon, Ogier, Tänak nyilatkozatai – WRC ORLEAN 74° Rally Poland

Neuville, Paddon, Ogier, Tänak nyilatkozatai – WRC ORLEAN 74° Rally Poland

MEGOSZTÁS

A WRC ORLEAN 74° Rally Poland első három helyezettjének futam utáni nyilatkozatát olvashatjuk itt, illetve a futam nagy vesztesének Ott Tänaknak.

2017 FIA World Rally Championship
Round 08, Rally Poland
26 June – 02 July 2017
Day 3
Action
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville:

Ez egy nagy eredmény az egész csapat számára. Az elmúlt futamokra jellemző szoros küzdelem zajlott az egész hétvége során. Megkönnyebbülést éreztem, amikor visszavettem a vezetést délelőtt, Ott kiesése után. Ez adott egy lélegzetvételnyi szünetet a záró két gyorsra. Megnyugodtunk és sikerült ellazulnunk épp annyira, hogy sikeresen betudjuk fejezni a futamot és bebiztosítsuk ezt a remek eredményt. A hétvége célja az volt, hogy zárkózzunk Sebre. Ez már a második olyan futam volt a sorban, amikor tudtuk csökkenteni a ponthátrányunkat. Szeretném folytatni ezt a sorozatot, de most élvezni akarjuk a szezonbéli harmadik futamgyőzelmünket és a csapattal közösen ünnepelni , hiszen keményen megdolgoztunk ezért a sikerért is.

2017 FIA World Rally Championship
Round 08, Rally Poland
29 June – 02 July 2017
Hayden Paddon, Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hayden Paddon:

Egyszerűen nem tudom elmondani, hogy mennyire megkönnyebbültem ennek az eredménynek köszönhetően. Olyan érzés ez, mintha egy futamgyőzelmet értünk volna el.  Volt több nehéz pillanatunk is, így ez a második hely egy fantasztikus eredmény , a csapat számára pedig fontos. Olyan, mintha mászás súlyoktól szabadultam volna meg. Ma [vasárnap] reggel a záró szakaszban szükségünk volt rengeteg hitre. Lassabban és tisztán kellett vezetnem a mostoha körülmények között. A harmadik helyre összpontosítottunk, de a második hely Ott szerencsétlenségét követően egy plusz bónusz volt a számunkra. Még mindig szükségünk van némi sebességre, hogy utolérjük az éllovasokat Finnországban és azon túl. Végül köszönetet szeretnék mondani Sebnek [Marshall, Paddon navigátora] a hétvégén nyújtott teljesítményéhez és gratulálok neki az első WRC dobogójához.

Sebastien Ogier:

Ez egy nagyon kemény hétvége volt a számunkra, a dobogó több, mint amire számítottunk. Természetesen nagyon sajnálom Ott-ot.  Igazán megvolt a  sebessége és megérdemelte volna a dobogót, de van ez így néha. Nagyon sokat kellett küzdenünk, de azt is el kell mondanom, hogy a jó szerencse nem volt mindig a mi oldalunkon. De a legtöbb, ami történhetett, sikerült számos értékes pontot szereznünk, ami a bajnokság szempontjából  még fontos lehet. Most a nyaralást szeretném a legjobban élvezni, ami után ismét készen állva vágunk neki egy újabb izgalmas csatának a Finn Rallyn.

A futam végeredménye:

1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) 2:40:46.1
2. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai 120 Coupe WRC) +1:23.9
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:20.8
4. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +2:47.4
5. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen C3 WRC) +3:11.8
6. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +3:16.8
7. Mads Østberg / Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +3:39.6
8. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +4:39.1
9. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Citroen C3 WRC) +4:43.5
10. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +4:53.7

A pilóták pontversenyének az állása:

1. Sébastien Ogier – 160
2. Thierry Neuville – 149
3. Jari-Matti Latvala – 112
4. Ott Tänak – 108
5. Dani Sordo – 82
6. Elfyn Evans – 57
7. Hayden Paddon – 51
8. Craig Breen – 43
9. Juha Hänninen – 30
10. Kris Meeke – 27

A gyártók pontversenyének az állása:

1. M-Sport World Rally Team – 259
2. Hyundai Motorsport – 237
3. Toyota Gazoo Racing WRC – 153
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team – 117

A futam nagy vesztese #2 Ott Tänak, aki az SS 21 szakaszon az élről esett ki egy vezetői hiba miatt.

Ott Tänak:

Mit is mondhatnék? Nyilvánvaló, hogy nagyon kiábrándító így befejezni a rallyt, mint így. Nagyon sajnálom  a csapatot és az összes rajongót , aki azért jött ki a futamra,hogy támogasson minket. Készen álltunk a harcra, és ma [vasárnap] reggel, nagyon jól sikerült végig mennünk az első szakaszon. Keményen nyomtam és sikerült tisztán  átjönnünk  azt kell, hogy mondjam majdnem tökéletes volt a gyorsunk. Aztán a következő lépésben nagyon csúszott az erdőben. Megérintettük az autó hátsó részével a partoldalt és az autó  orra beforgott és becsúsztunk a fák közé. Az ütközés után nagyon sok volt a kárunk,így nem tudtuk folytatni, így a mi Lengyel Rallynk véget ért.  Ha most nem is sikerült, de tisztában vagyunk a teljesítményünkkel , mostantól már csak a Finn Rallyra összpontosítunk.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ