Neuville: „Győzelemre számítottam”

Neuville: „Győzelemre számítottam”

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Turkey
18-20 September 2020
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville arról beszélt, hogy csalódott. amikor nem sikerült megnyernie a török futamot, amelyet megérdemelt volna.

Neuville vezette a marmarisi központú versenyt a pénteki nyitószakasz után, majd szombat délután újra az élre állt, de vasárnap reggeli szakaszon defektet kapott és a szakaszon kereket cseréltek, így Evans és Ogier mögé esett vissza. A futamot végül a második helyen fejezte be Evans mögött.

Győzelemre számítottam – kezdte az értékelését a Hyundai Motorsport belga pilótája. Az elmúlt évek történései alapján, abban bíztunk, hogy idén sikerül megszereznünk az első helyet (P1) . Közel voltunk hozzá, de nem értünk oda.

A defekt nagy csalódás volt a számomra. A szakasz közepén jártunk , nyugodt voltam és átjárt az az érzés, hogy mi irányítjuk a versenyt, de nem volt szerencsénk a gumikkal, de nem csak nekünk.

Neuville 65 megszerzett pontjával jelenleg a VB pontverseny ötödik helyén áll a második helyezett Ogier mögött 14, míg az éllovas Evans mögött 32 ponttal lemaradva.

Vannak pozitívumok, és az a tény, hogy közelebb vagyunk Ogierhez és [Ott] Tänakhoz. Képes voltam visszakerülni a második helyre futamon, ami nagy pozitívum a számomra.

Azt hiszem, kivételes munkát végeztünk Törökországban, nem hibáztunk és kézben tartottuk a futam irányítását. Gyorsan lereagáltuk, ha szükség volt az autó beállításainak megváltoztatására, amitől gyorsabbá vált az i20 WRC. A mi teljesítményünk volt a legerősebb, még sem sikerült nyertünk (P1).

Most már Szardíniára összpontosítunk. Ötödikek leszünk azúton, ennek az időjárás függvényében jónak kell lennie.

Neuville-nek jó emlékei vannak az Italia Sargegna futamáról, miután 2018-ban Ogier ellenében győzni tudott, az utolsó szakasz thrillerének köszönhetően.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ