Mikkelsen a Hyundai Motorsport csapatában folytatja

Mikkelsen a Hyundai Motorsport csapatában folytatja

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport bejelentette csatlakozik a csapat pilótáihoz a norvég Andreas Mikkelsen, aki a jövő hónapban már részt vesz a Rally de Espana futamán. Fotó: 

  • Mikkelsen mindhárom hátralévő futamon rajhoz fog állni az alzenaui székhelyű csapat színeiben.
  • A döntés hátterében az áll, hogy a Hyundai szeretné a gyártói bajnokság béli  pozíció vesztését megállítani.

A Hyundai Motorsport tegnap bejelentette, hogy Thierry Neuville és Dani Sordo mellett Andreas Mikkelsent is nevezte a csapat színeiben a Rally de Espana futamára.

Mikkelsen a szezon mindhárom futamán – Spanyolország, Wales Rally GB, Ausztrália – versenyezni fog  navigátorával Anders Jæger-Synnevaagval.

A Hyundai Motorsport az utóbbi futamokon adós maradt a jó teljesítménnyel és hátrányba került az M-Sporttal szemben. Az új pilóta igazolásának hátterében ennek a hátránynak a ledolgozása áll  a záró három futam. Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon szerződései továbbra is élőek. A csapat a futamok előtt dönt majd nevezendő pilótákkal személyével kapcsolatban.

Andreas Mikkelsen: Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a Hyundai Motorsporthoz és visszatérhettem a WRC-be a következő három futamára. Nagyszerű csapat, számos tehetséges emberrel. A Hyundai i20 Coupe WRC minden felületen gyorsult. Idén már volt lehetőségem murván tesztelni a csapattal. Nagyon pozitív érzéseim voltak, azt remélem, hogy a szezon utolsó három futamán újra megtalálom ezt az érzést. Azzal a céllal szeretnék rajthoz állni, minden futamon, hogy segítsem a csapatot a gyártói pontversenyben. Nagyon bízom az autóban és abban is, hogy mindez sikerülhet. Anders és én is készen állunk, akár egy hosszabb távú együttműködésre is.

Hyundai Motorsport

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ