McRae előtt tisztelegnek a világbajnokok az idei Rallylegenden!

McRae előtt tisztelegnek a világbajnokok az idei Rallylegenden!

MEGOSZTÁS

Első ízben a San Marino Köztársaságban újra összeállnak a rali világbajnokságot nyert pilóták: a két nap maradandó marad a rajongók emlékezetében és szívében: Walter Rohrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Tommi Makinen, Marcus Gronholm, Petter Solberg, Sebastien Loeb és Sebastien Ogier, Sandro Munari és Markku Alen,ők utóbbiak a 1977-78-as FIA vezető kupa győztesei, hiszen csak 1979-től létezik a világbajnokság. Mindegyikük tisztelgésként részt vesz a “Colin McRae Tribute” rendezvénysorozaton. Luis Moya, a kétszeres világbajnok navigátor, aki szenvedélyes új szerepében a Rallylegend nagyköveteként, aki lehetővé tette a bajnokok összegyűjtését, még más projekteken és meglepetéseken is dolgozik…

A nevezés elindult augusztus 1-én, ez gyakorlatilag az első hivatalos része a 2017-es Rallylegendnek, zárulni augusztus 28-án fog.

A Rallylegend október 18-án indul, ekkor kapják meg a versenyzők az itinert és a szükséges iratokat, de csak csütörtökön 19-én van az első igazi nézői nap, ekkor nyit ki a Rallylegend Falu, az akkreditációs központ és sajtóiroda.

Este fél nyolckor kezdődik a Legend Parade, ahol átmennek a rajtdobogón interjúkkal színesítve a kiemelt versenyzők.

Pénteken október 20-án 10-től 14.00 óráig van a Shakedown, az első alkalom amikor már akcióban láthatóak a versenyzők és autóik. Közben fél 1-től kinyit már a szervizpark és a parc ferme a san marinói focipálya közelségében.

Este 19.00 indul az első nap amely éjfélkor végződik hivatalosan, de gyakorlatilag az utolsó autó hajnalban ér be.

A szombat délelőtt a sétálgatásé és nézelődésé, hiszen ilyenkor van idő szétnézni a Rally Village-ben, megnézni a szervizsátrakat autókat, ajándékboltokat.

Aztán fél kettőtől indul a második nap amely ismét az estébe hajlik.

Este 8 órakor sajtó konferencia lesz “Colin Mc Rae Tribute” azaz emlékezés Colinra az összes volt rally világbajnokkal!

Vasárnap reggel újra lehet nézelődni, sétálgatni a stadionban, majd 10-től indul a harmadik azaz utolsó nap.

Délben a rally szerves részeként következik a “The Legend” nevű gyorsasági szakasz, amelynek betétprogramjaként nem szabad kihagyni a Champions for a Champion Parade és a Colin’s Parade.

Igazán különleges nap lesz vasárnap, október 22-én. A “Colin McRae Megemlékezés” napja, a Rallylegend leginkább várt pillanata, egy nagyon szeretett bajnok tiszteletére. Délben lesz a “Legend” nevű gyorsasági szakaszon a “Champions for a Champion Parade” ahol a rali világbajnokok soha nem látott bemutatója, ahol is azzal a kocsival mennek körbe amelyikkel nyerték a címet. Ezután egy újabb izgalmas pillanat, “Colin’s Parade”, McRae autóival lesz felvonulás, amelyeket használt káprázatos karrierjében, és az egyik kocsiját testvére, a szintén ralisofőr Alister McRae vezeti. A vasárnapokat ezentúl mindig a Rally Világbajnokság történetének szenteli a WRC sátor, amelyben ezúttal Colin McRae által kormányzott futamokat és bajnokságot nyert autókat mutatnak be.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ