Luigi Franciaországban is az elődöntőben

Luigi Franciaországban is az elődöntőben

MEGOSZTÁS

IA5A9233

Luigi Franciaországban is az elődöntőben

Szeptember első hétvégéjén Franciaországba, Loheacba látogatott a Rallycross világ- és Európa-bajnokság mezőnye. Luigi második versenyhétvégéjére készült a Volland Racing csapatával, s akárcsak Svédországban, most is a leggyorsabbak között autózott. Az előfutamok felemásan sikerültek számára, bár a tempója nagyon jó volt, abszolút 3-4-ik időket autózott, de volt, hogy nem tudott jól helyezkedni, és hátrébb végzett.

– A francia és a német az a két pálya a szezonban, amit a legkevésbé szeretek – mondta el Luigi a hétvége után –, de itt is menni kell, úgyhogy próbáltam koncentrálni, és a legjobbamat nyújtani. 

Az elődöntőbe hatodikként kerültem be, ezt nagyon jó eredménynek tartom, ráadásul két egymást követő versenyen sikerült már ott lennem.

IA5A8808

Az, hogy nem sikerült Luiginak a döntőbe jutnia, érdekes módon egy ellenfele kiugrásának volt köszönhető… Luigi az elődöntőben második sorból rajtolt, ahol az előtte rajtoló versenyző bemozdult a rajtnál, emiatt neki két joker kört kellett teljesítenie a futamban.

– Amikor lefújták a rajtot, s láttam, hogy előttem kap két joker kört a versenyzőtársam, sajnos túlságosan megnyugodtam, szinte már ott úgy éreztem, megvan a döntő… Ez egy hatalmas taktikai hiba volt, a koncentrációm egy pillanatra elvesztettem, ami miatt már a rajtom sem sikerült jól, onnantól pedig nagyon kellett sietni, ami újabb hibákra adott esélyt, lehetőséget.

IA5A8814

A rallycrossban, ahol – az elődöntőben – csupán 6 kört mennek a versenyzők, nem lehet egyetlen pillanatra sem kiengedni, gyorsan történnek a dolgok és nincs idő javítani. Ezt most Luigi is megtapasztalta,  a mondás, miszerint a verseny a kockás zászlóig tart, most is beigazolódott. Luigi, akinek egyik legnagyobb erőssége pont a rajt, a koncentráció zavar miatt ott rontott, így belekerült a darálóba,  majd a nagy sietségben ütközött, aminek következtében az első lökhárítója a hűtő elé került, elkezdett melegedni a motor, teljesítménye visszaesett, emiatt Luigi lelassult, és már a harmadik körtől nem tudott harcolni a továbbjutásért.

IA5A8137

– Bosszantó, hogy bár Höljesben és most is a leggyorsabbak között voltam, ezt nem tudtam döntőre váltani, ott az élről technikai hiba, itt a saját figyelmetlenségem miatt. Ennek ellenére jó volt a hétvége,  jól éreztem magam az autóban, a tempóm nagyon jó volt, így pozitívan értékelem a versenyt. Stabilan benne vagyok az elődöntőkben, ez is már hatalmas lépés,  innen már nagyon apróságokon múlik a döntő és a dobogó, remélem a hátralévő két versenyen ez is össze fog jönni. Gratulálok csapattársamnak, Krisztiánnak a győzelemhez, rendkívül erős párost alkotunk, és ritkaság, de folyamatosan együtt dolgozunk, segítjük egymást a hétvégéken.

F72C3677

– Jövő héten következik Barcelona, egyik kedvenc rallycross pályám, nagyon készülök rá, nagyon várom már a dobogót, rengeteget teszek, dolgozok érte én is és a csapatom is. Előtte még, most hétvégén rajthoz állok a Lotus Cup Easter Europe Brno-i futamán, utána pedig utazunk Spanyolországba.

IA5A6849

LUIGI MOTORSPORT

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ