Lehet, hogy a csapat fiatal… – M-Sport Ford WRT

Lehet, hogy a csapat fiatal… – M-Sport Ford WRT

MEGOSZTÁS

Így látják a csapat előjárói és pilótái a 2020-as szezon lehetőségeit

Malcolm Wilson – M-Sport OBE ügyvezető igazgató:

Idén több módon is visszatérünk a gyökereinkhez – egy fiatal csapattal indulunk és két finn legénységet köszönthetünk ismét a családunkban. Fantasztikus eredményeknek örülhettünk Marcus, Mikko és Jari-Matti társaságában, így már most alig várom, hogy láthassam mire lesz képes a repülő finnek következő generációja.

Alapvető filozófiánk volt mindig is, hogy fiatal tehetségeink karrierjét és fejlődését támogassuk. Esapekka, Teemu és Gus – három tehetségünk – mindegyike képes versenyképes eredményt elérni!

Lehet, hogy a csapat fiatal, de rendelkeznek megfelelő tapasztalatokkal, ambíciókkal, hogy messzire el tudjanak jutni. Érdeklődve várom, hogy mire lesznek képesek 2020-ban.

Richard Miller – M-Sport Ford WRT csapatvezető

Nagyon sok potenciál rejlik a 2020 felállásunkban. Továbbra is az a célunk, hogy az a legjobb eredményekért küzdjünk. A futamgyőzelem az idei célunk, amire azt gondolom, hogy minden célunk meg van. Mindenki elszánt, nem szeretnénk beragdni.

Esapekka egy győztes alkat és nincsenek kétségeink a sebessége felől. Tavaly háromszor volt második, ennek tükrében nagyon szeretném, ha hamar ráérezne a Fiestára. Amennyiben ugyanúgy fog teljesíteni, mint legutóbb, amikor egy Fiesta volánja mögött, akkor ez a szezon pokolian jó lehet.

Azt hiszem sokan várják, hogy Teemu mire lesz képes idén. Ő és Jarmo remekül együttműködnek és egyáltalán nem lennék meglepve, ha szezon során több futamon is  látnánk az élen küzdeni a legjobbakkal.

Nagyszerű lesz látni Gust kilenc futamon a Fiesta WRC-vel. Nagyon erős teljesítménnyel debütált tavaly és a szezon előre haladtával csak jobb és magabiztosabb lesz. Újabb tanulóév lesz ez a számára, de ahogy ismerem Gust, képes lesz rá!

Esapekka Lappi

Nagyon várom ezt az új kalandot és izgatottan várom, hogy mire leszünk képesek. Az M-Sport szenvedélye a sportág és a fiatal tehetségek felkarolása terén megkérdőjelezhetetlen. Nagyon örülök, hogy bíznak bennünk és lehetőséget adnak nekem és Jannenek, hogy megmutssuk 2020-ban, hogy mire is vagyunk képesek.

Ezen a héten kezdünk tesztelni és nagyon várom, hogy felfedezzem a Fiestat. Amikor utoljára vezettem Fordot nagyszerű eredményeket értünk el, nagyszerű lenne látni, hogy ezt ebben az évben is tudnánk folytatni. Izgatottan várom, hogy nekivágjunk, azt remélem, hogy sikerül több jó eredménnyel célba érnünk.

Teemu Suninen

Nagyon hálás vagyok Malcolmnak és a csapatnak, hogy hisznek bennem. Úgy érzem, hogy az elmúlt 12 hónapban sokat tanultam. Izgatottan várom, hogy meglássuk mire leszünk képesek Jarmoval 2020-ban. Tavaly megtanultam, hogy minden futamon és felületen mindent bele kell adnom, ha szeretném, hogy jöjjenek az eredmények. Azt remélem, hogy  meg tudom csinálni ezt idén is!

Nagyszerű az is, hogy egy csapatban vagyok Esapekkaval, ugyanis ő a gyerekkorom egyik „hőse”. Amikor tinédzserként elkezdtem gokartozni Finnországban Ő a csapattársam volt és megnyerte a bajnokságot. Három évvel később ugyanezt tettem én is és most mindketten ralizunk és mindketten ugyanabban a csapatban vagyunk!

Gus Greensmith

Egész életemben erre a lehetőségre vártam és most itt állok a kapujában. Az M-Sport Ford „A lehetőségek létráján” haladhattam, az R1-ről az R2-re, az R5-re és most a WRC-re.  Sokkal tartozom sok mindenkinek, az M-Sportnak és a Fordnak, akik segítették a pilóta karrieremet, de még mindig sok minden vár rám.

Lehet, hogy fiatal a csapat, de valamennyien rendkívül versenyképesek vagyunk és biztos vagyok benne, hogy együtt képesek leszünk több remek eredményt produkálni. A szezon előtti időszakban számos területen változtattam az autón kívüli felkészülésemen. Soha nem voltam fittebb és soha nem voltam gyorsabb, de amikor kigyullad 2020. első gyorsán kigyullad a zöld lámpa készenállok  mindenre!

M-Sport Media -Szöveg

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ