Latvala kipróbálná a Toyota GR Yaris Rally1-et

Latvala kipróbálná a Toyota GR Yaris Rally1-et

MEGOSZTÁS

A Toyota Gazoo Racing WRT csapatfőnöke, a 18x WRC futamgyőztes Jari-Matti Latvala kipróbálná egy országos rali futamon a GR Yaris Rally1-et, de a csapatban betöltött pozíciója miatt nem gondolná, hogy ez egy WRC verseny lenne.

Latvala 2020 végén visszavonult a WRC-től, majd 2021-ben elfogadta a Toyota ajánlatát, hogy a távozó Tommi Makinen után ő vegye át a csapatfőnöki pozíciót.

Valahol szeretnék egy emlékezetes ralit teljesíteni” – mondta Latvala. “Valahol, de még nem tudom, hogy hol. Nem hiszem, hogy ennek a helyszíne egy VB futam lenne, de egy finn OB futam az nem lenne rossz. Természetesen Finnország lenne az, amit nagyon élveznék, de azt is gondolom, hogy ezeknek az autónak a katalóniai aszfalt lenne az a helyszín ahol igazán élvezet lehetne vezetni.

Ahogy mondtam, nem a világbajnokság, hanem egy nemzeti rali lenne az igazi, ahol szeretném megérteni, milyenek az új hibrid autók. Ez lenne a kulcs.

A plusz erő, nagyon jó érzés lehet, amit az autótól kapsz. Az biztos, hogy az autó erős, és különösen aszfalton ahol jobb vezetni, mint murván, mert könnyen megforoghatsz. Az autó, azt hiszem, már beszéltünk róla, egy kicsit alulkormányzottabb, mint az előző autónk, de ahogy mondtam, a stílusom mindig is egy kicsit agresszív volt.

Az elsődleges feladatom azonban a csapatfőnöki munkám, és az, hogy minden jól működjön.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ