Küzdelmes versenyre számítanak

Küzdelmes versenyre számítanak

MEGOSZTÁS

kurtoskassaelott 

A hétvégi Kassa Rally hazai pályának számít Kurtos Róbert és Herczeg Szabolcs számára, mégis kicsit tartanak az új szakaszoktól. Sajnos tesztelni nem volt idejük, de reményeik szerint így is működni fog minden, még ha nehéz futam lesz, akkor is.

 Mi történt veletek a Veszprém Rally óta?

– A veszprémi futamot szerencsére teljesítettük, bár kalandos volt. Azóta jártunk egy Rally Piknik nevezetű kis rendezvényen, ahol az időjárás nekünk kedvezett és kellemes hangulat volt. Olyan családias. Próbáljuk a lehető legközelebb hozni a raliversenyzőkhöz és a ralihoz a nézőket. Illetve szükség is van hasonló feszültségmentes autózásra, ahol kicsit mi is fellélegzünk, nincs feszített tempó.

Mennyire vagytok ráhangolódva a Kassa Rallyra?

– A Rally Piknik óta nem ültem a versenyautóban, mert azután szét lett szedve, és átnézegettük. Vannak még furcsaságai az autónak. A hajtás kicsit rakoncátlankodik, ezért még most cseréltünk szelepet, és remélhetőleg most már megjavul, és tökéletesen fog működni a hajtásszivattyú. A fékkel küzdöttünk pár verseny erejéig, de az megoldódott. Az autó úgy gondolom most jó lesz, ami inkább megint fejtörést okoz, hogy nem volt időnk tesztelni. A hozzánk legközelebb eső futamra készülünk, de ez semmit sem jelent, mert sok az új szakasz, ami számunkra is ismeretlen.

Akkor felkészültetek, hogy az új pályák miatt még az eddigieknél is nehezebb verseny előtt álltok?

– Van egy-két gyors, amit már teljesítettünk az előző években oda-vissza és jól ismerjük őket, de javarészt ismeretlen és nehéz pályák lesznek. Ha jól mérem fel a hétvégét, akkor „nagyjából” mindenkinek újak lesznek ezek a szakaszok, legalábbis a szombati napon. „Elvileg háromszor lehet menni” minden gyorson, egy kivételével. Mi elmondhatjuk magunkról, hogy tényleg „csak” háromszor fogunk rajta végig menni, mielőtt élesben versenyzünk! Meglátjuk ez mire lesz elég. Oda kell figyelni, az biztos.

A célba érésre törekedtek?

– Mindenképpen az a célunk, hogy be tudjuk fejezni a versenyt. Bízunk a technikában, és hogy a lehető legjobban fel tudjuk dolgozni majd a pályákat, és egy jó itinerrel a kezünkben rajtolhatunk el. Szeretnénk jól érezni magunkat a hétvégén, és karcmentesen célba érni.

Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ