Jó volt újra versenyezni…

Jó volt újra versenyezni…

MEGOSZTÁS

A Veszprém környéki pályákon Jánosa Ákos és Szollár Csabi is megmérettette magát, és milyen jól tették, ugyanis az RC4 kategória 4. helyéig vitte őket a kis Peugeot.

 Hogy érezted magad a veszprémi futamon?

– Jó volt újra versenyezni és versenyautóban ülni. Minden jól indult, de aztán kaptunk egy defektet a harmadik gyorson, amivel igaz begurultunk, de persze sok bent maradt. Ott azért kicsit elvesztettem a fonalat, és már nem annyira küzdöttem. Mondta Csabi, hogy próbáljunk továbbra is jó időket menni, úgyhogy ismét belehúztunk, és végül a 4. helyen végeztünk RC4-ben.

Már másodszor ül melletted Csabi, kezdtek összecsiszolódni?

– Tök jól elvagyunk. Hegyesd egy pindurkát problémásabb volt, mert erre a pályára nem jutott elég időnk bejárni, így leporoltuk a 2017-es itinert… és abból mentünk. Mivel az még rali2-es volt, és ahhoz képest már nagyon másképp megyek, így az nem sikerült fényesen, de a többi szuperül alakult. Szerintem elég jól belaktuk az autót, annak ellenére, hogy a hátam mögött van félév kihagyás.

Megérte előtte tesztelni?

– Persze, mindig megéri az éles bevetés előtt menni pár kilométert, most meg pláne, hogy rég ültem versenyautóban. Maradt az a beállítás, ami nekem anno volt, csak a versenyen állítgattuk a kocsit, hogy leszakadt az ég. Nagyon feláztak a pályák és akkor puhítottunk rajta elől-hátul. Amikor meg száradt a pálya keményítettem, és ez így ment, ahogy az időjárás változott.

Mennyire kaptál fényt újra a ralizáshoz?

– Eléggé, leginkább azért, mert még ezzel a régebbi típusú autóval is fel bírtuk venni a harcot a kategóriában. Jó érzés tudni, hogy még mindig van helyünk a többiek között, annak ellenére, hogy nagyon jó pilótákkal kellett küzdenünk a hétvégén. Persze ahogy száradt a pálya éreztük, kicsit lemaradunk a turbós autóktól, mert a kigyorsítással sokkal gyorsabbak. Ettől függetlenül idénre a Mikulás van még tervben, a következő évre pedig elkezdek gyúrni minden téren, hogy újra teljes szezont versenyezhessek.

Partnereink:

VARGA-IC BT.; CSABABUSZ TOURS KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SMALL-EASTBT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; K+K SPEDIT KFT.; VÁR-TEAM KFT.; LAKI-SZIG KFT.; INTRUDAIR KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT., ASONÁJ 2003 KFT.; CSMBT KFT.; HSC MOTOR; BERTI KLAUSZ

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ