Izgalmas idényzáróra készül  a Rabócsiringen a Hankook Racer Cup RX mezőnye

Izgalmas idényzáróra készül  a Rabócsiringen a Hankook Racer Cup RX mezőnye

MEGOSZTÁS

Izgalmas idényzáróra készül  a Rabócsiringen a Hankook Racer Cup RX mezőnye

Szeptember végén ismét a máriapócsi helyszín kapja a főszerepet a rallycross-os mezőny jóvoltából. A Hankook Racer Cup RX bajnoksága a bajnoki címért folyó küzdelem végső állomása. A Hankook-os versenyzők számára ez egy különösen kedvelt helyszín, ahova az öt versenyhétvégéből álló bajnokságban immár harmadszor térnek vissza ugyanabban az évben.

Igaz még nem 100%-os, nagyon nagy véletlenek sorozatának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne így legyen, vagyis az első Hankook Racer Cup RX bajnoki cím sorsa eldőlni látszik, Makai György javára billen a mérleg nyelve. Míg Boldizs Bence második helye is egész bizonyos. A dobogó harmadik fokáért azonban kiélezett a küzdelem Csuti László, Somogyi Márk, Kovács Zoltán és Kismarty-Lechner Gábor között, akik öt pont különbséggel állnak jelenleg a harmadik, negyedik, ötödik és a hatodik helyen, ennek tükrében nagyon sok izgalmat tartogat ez a hétvége. Szeptember végéről lévén szó az időjárás is sokféle lehet.

A mezőny egy új taggal is bővül Ivan Ivanov személyében, aki hatalmas pályaversenyzői múlttal rendelkezik, így valószínűleg ő is borsot tud törni a pilóták orra alá.

A Rabócsiring ismerős pálya lesz a versenyzők számára, azonban nem egyértelmű, hogy melyik pilóta számára fekszenek majd legjobban ezek az adottságok. Leginkább az eltérő joker taktika dönthet egyik vagy másik pilóta javára, de ezekből a hibákból minden versenyző tudott tanulni az elmúlt alkalmakkor, így biztos meglesz mindenkinek erre a saját új taktikája. A ralikrossz egy kontaktsport, ad hoc döntéseket igénylő versenyzési forma, amire tökéletesen nem lehet felkészülni, persze nagy szerepe lesz a profin elkapott rajtoknak is

Egy nagyon izgalmas idényzárónak nézünk elébe, ami minden versenyző számára tartogat extra izgalmat, hiszen a mezőny nagyrésze régen ült versenyautóban, a „gázpedál éhség” pedig plusz adrenalint adhat!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ