Igyekszünk odafurakodni a dobogóhoz

Igyekszünk odafurakodni a dobogóhoz

MEGOSZTÁS

Az idei első futamon a dobogó alsó fokáig tornázta magát Hibján Joci és Szollár Csabi, de azt mondják kitartóan küzdenek majd a miskolci futamon, hogy most feljebb léphessenek rajta.

 Ti mindig időben elkészültök a verdával, most mi a szitu?

– A sok teendőnk mellett már ezerrel készülünk a miskolci futamra. Még most fogjuk összerakni a versenyautót, ugyanis kapott egy kis váltó revíziót a múltkori defekt miatt, meg friss fényezést dobtak a lökhárítóra, ilyen apróságok. Ezt púdermunkának hívjuk magunk között – mondta Joci nevetve.

Mindent megtesztek a dobogós helyezésért?

– Meg ám. Nagyjából ugyanazok a gyorsok lesznek, mint minden esztendőben. Vannak előző évekből használható itinereink, amelyeket át tudjuk nézni, aztán módosítunk a jelenlegi kiíráshoz pályabejáráson. Én sokszor indultam Miskolcon, és Csabival is kipróbáltuk már magunkat, nem ismeretlenek a szakaszok, de ez nem jelenti azt, hogy félvállról vesszük. Nagy szükség lesz a jó itinerre, mert szeretnénk ismét jó helyezést elérni.

Felkészültetek a szélsőséges időjárásra, jöhet eső és kánikula is akár?

– Mindig nagyon várjuk a versenyeket, ez sosem fog már szerintem változni, az időjárás sem fogja befolyásolni. De reménykedünk a jó időben, mondjuk a kánikula ugyanúgy feladhatja a leckét, mint egy nyári zápor, ha tényleg csak az… nem napokig tartó égszakadás. Hatványozottan kell figyelni mindenre a melegben, mert az autóban iszonyatosan izzik a levegő a jó kis overallban. Ha választani kellene nehéz lenne dönteni, hogy eső vagy kánikula, mert mindkettő extra kihívás a kocsinak és nekünk is.

Mondj egy szakaszt, ami a zsánered!

– A Bükkszentlászló nem a kedvencem, mondjuk nyomós, vagy inkább húzós oka van, ugyanis ott estünk be anno a Citroennel, ahonnan, mint a répát a nézők húztak ki minket. Mondjuk előtte és azóta sem voltam odáig meg vissza tőle, nem úgy, mint a Sáta szakasztól, azt bírom. Sokszor mentünk ezeken a pályákon, van kedvenc és kevésbé tetsző része. A hosszú gyorsokon kell előnyt szerezni, a kicsiken, meg kifújni magunkat és erőt gyűjteni a következő körre.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Kelet Power Kft, Hungaro Hause Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; Lotus Car Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ