Idén is jó versenyt hozott a Mikulás

Idén is jó versenyt hozott a Mikulás

MEGOSZTÁS

Újabb sikeres hétvégét produkált a Korda Racing, a csapat hat párosából öten teljesítették a 21. Taxi4 Mikulás Rally versenytávját, a legelőkelőbb helyen Hideg Krisztián érkezett célba, aki a Skoda Fabia R5-tel nagy csatában szerezte meg az abszolút hetedik helyet.

Idén is három pálya és hat gyorsasági alkotta a veszprémi központú Mikulás Rallyt amely komoly izgalmakat és szoros csatákat hozott. A Korda Racing versenyzői közül Hideg Krisztián és Kerék István két bajnoki címmel a zsebében, de limitált murvás tapasztalattal érkezett a versenyre, ennek ellenére sikerült tartani a lépést az ellenfelekkel és a 16 R5-ös páros között az abszolút hetedik helyen érkeztek célba. Várkonyi Szabolcs számára ezúttal az időeredmény nem volt szempont, állandó navigátorát felesége, Mónika váltotta a jobb1-ben. Nem ők voltak az egyedüli házaspár a csapatnál, Vizelli Károly tavaly Évával szerezte meg a Rallye2 bajnoki címet, itthon azonban idén most először száguldoztak együtt. Ifjabb Fekete László is új navigátor kapott a versenyre, édesapja helyét Kulcsár Dániel vette át, mint ahogy Balics Ákos mellett is új társ mutatkozott be Antal Klaudia személyében. Régi Péter egy évet várt arra, hogy ismét meghajthassa a csapat tereprali autóját, a Nissan Quashai-t, akit idei útjára Borsfa Dávid kísért el.

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, a srácok most is alaposan kitettek magukért, mint ahogy tették azt egész évben.” – kezdte a Mikulás Rally értékelését Korda Erik. „Nem volt könnyű hétvégéjük, Veszprémben hat versenyautó sorakozott fel a sátrunk alatt. Hideg Krisztián jó kis csatát vívott a többiekkel és szerezte meg a hetedik helyet, miközben Várkonyi Szabolcs a Hyundai-jal, Vizelli Károly pedig a VFTS-sel autóztatta meg élete párját. Jól sikerült Fekete Lackó és Kulcsár Dani bemutatkozása, az újdonsült páros házon belül is talált magának ellenfelet, hiszen Vizelli Karcsiékkal kéz a kézben érkeztek célba. Régi Petiék a rali rajtjánál kicsit ránk ijesztettek, rögtön az első gyorsaságin felborultak a Nissannal. Szerencsére a versenyzők sértetlenül vészelték át a kalandot és mivel az autónak sem esett komoly baja folytathatták a száguldást, amely így végül a célban ért véget, a tereprali kategóriában a második helyet szerezték meg. Egyedül Balics Ákoséknak kellett idő előtti búcsúra kényszerülniük, de amíg mentek ők is nagyon élvezték a pályákat. Jövünk jövőre is!”

A 21. Taxi4 Mikulás Rally végeredménye:
1. Ranga Péter/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 38:27.2 38:27.2
2. Turán Frigyes/Bagaméri László, Ford Fiesta R5 +2.5
3. Bútor Róbert/Tagai Róbert, Skoda Fabia R5 +6.1
4. Kazár Miklós/Dallos Ferenc, Ford Fiesta R5 +12.9
5. Balogh János/Holczer Dániel, Ford Fiesta R5 +19.1
6. Maricsek Miklós/Bán Viktor, Mitsubishi Lancer Evo IXR4 +21.8
7. Hideg Krisztián/Kerék István, Skoda Fabia R5 +24.6
17. Várkonyi Szabolcs/Várkonyi-Cser Mónika, Hyundai i20 R5 +2:27.6…
29. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva, Lada VFTS +5:52.0…
30. ifj. Fekete László/Kulcsár Dániel, Citroen C2 R2 Max +6:12.2…
50. Régi Péter/Borsfai Dávid, Nissan Qashqai +11:06.5…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ