Hyundai Motorsport 15. Rally Guanajuato México 2018 beharangozó

Hyundai Motorsport 15. Rally Guanajuato México 2018 beharangozó

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
08-12 March 2017
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport a 2018-as FIA World Rally Championship (WRC) harmadik, tengerentúli mexikói futamán készen áll a bajnoki éllovasi pozíció megőrzésére.

Thierry Neuville győzelme és Andreas Mikkelsen harmadik helye a 66. Svéd Rallyn a csapat számára a gyártói pontverseny élén zárt.

A spanyol Dani Sordo ismét csatlakozik a csapathoz a harmadik gyári autóval Neuville és Mikkelsen mellé. Ebben az összeállítással a dél-koreai  márka pilótapárosainak bármelyike képes dobogós pozícióban zárni a jubileumi 15. mexikói futamot.

Alzeanu, Németország

2018.március 2. – A Hyundai Motorsport célja, hogy továbbra is megőrizze vezető pozícióját a gyártók pontversenyében az Atlanti-óceán túlpartjára kiránduló FIA WRC 15. Rally Guanajuato México 2018 futamát követően.

A szezon első teljes murvás futama a Mexikó Rally éles ellentéte a 2018-as bajnokság két nyitó versenyének. A rali földrajzi elhelyezkedése, a nagy tengerszint feletti magasságban és jellemzően forró égövön zajló futam gyakran alaposan igénybe veszi az autók erőforrásait.

A Hyundai Motorsport ismét három autóval vág neki a ralinak. A  #4-es rajtszámú autóval Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville az #5-ös Hyundai i20 Coupe WRC-vel vág neki elsőként az első napi gyorsoknak, mint a pilótai pontverseny éllovasa, míg a visszatérő spanyol Dani Sordo a #6-os rajtszámú i20 WRC-vel vág neki a 22 gyorsból álló  344.49 kilométeres közép – amerikai WRC futamnak.

Mind a három Hyundai Shell Mobis WRT pilóta a spanyolországi Girona közelében teszteltek a mexikói feltételeket modellezve.

A Mexikó Rally a Hyundai Motorsport számára egy remek vadászterület volt az elmúlt négy évben. A csapat itt szerezte meg első pódiumát a 2014-es futamon.

Michel Nandan csapatfőnökNagy örömet jelentett a számunkra a csapat svédországi teljesítménye. Ez a teljesítmény jobban reprezentálja azt a teljesítményt, amire valójában képesek vagyunk. A gyártói pontverseny élén állunk. Megvizsgálva a pillanatnyi állást láthatjuk, hogy mennyire szoros a verseny. Mexikó egy újabb lehetőség lesz a számunkra, amelyen egy egészen más kihívásokkal kell megküzdenünk, így reális elvárásokkal kell megoldanunk a futamot. Thierry elsőként fog nekivágni a szakaszoknak, köszönhetően a pilótai pontverseny aktuális állásának. Ezért el kell fogadnunk az a helyzetet, ami a szakaszok tisztításával jár. Ez a játék része. Összességében abban reménykedünk, hogy megvédjük él lovasi pozíciónkat és a szezon kezdeti szakaszában újabb erős csapat eredményt érünk el.

2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
08-12 March 2017
Dani Sordo, Marc Marti, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Mikkelsen / Jæger – # 4 Hyundai i20 Coupe WRC

 • Harmadik helyen zárt az idei szezon második futamán a 66. Svéd Rallyn
 • Legjobb eredménye a Mexikó Rally egy harmadik hely, amelyet 2015-ben ért el

Andreas Mikkelsen: A mexikói futamon korábban háromszor vettem részt. Ez egy gyönyörű rali, amely olyan szakaszokból, amelyek évről, évre keveset változnak, így ismerjük őket. Mindig óriási a meleg, ezért óriási figyelmet kell szentelnünk a fékeknek. Ez is egy durva, kemény rali, amelyen könnyű hibázni. Jellemző, hogy folyamatosan takarítanunk kell és a magas tengerszint feletti magasságban az autók motorereje jelentősen csökken, ami a vezetési stílus csekély változtatása szükséges. A svédországi első hyundai-os dobogóm után készen állok a küzdelemre egy újabb erős eredményért.

 

Neuville / Gilsoul – # 5 Hyundai i20 Coupe WRC

 • A 66. Svéd Rallyn elért győzelme 2018-ban az első volt, míg a Hyundai Motorsport színeiben már hétnél jár
 • A pilótai pontverseny éllovasaként a murvás mexikói szakaszokon elsőként fog rajtolni

Thierry Neuville: A svédországi fantasztikus győzelem után, úgy megyünk Mexikóba, hogy a motivációnk ettől már nem is lehet magasabb. Mexikó egy emlékezetes futam, amely szép emlékeket ébreszt bennem. 2013-ban itt sikerült a Hyundai Motorsport első dobogóját megszereznem, majd újabb egy évvel később sikerült ismét pódiummal zárnom a futamot. A ralira jellemző a nyugodt légkör, amely kevésbé megterhelő. Egy kicsivel korábban érkeztünk a szokásosnál, hogy az időeltolódáshoz alkalmazkodjunk. A szezon első futama áll előttünk, ahol a magas hőmérsékletnek és nagy tengerszint feletti magasságnak köszönhetően egyedülálló és élvezetes kihívást jelent.

2017 FIA World Rally Championship
Round 11, Rally de España
02-08 October 2017
Day 1
Action
Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sordo / Del Barrio – # 6 Hyundai i20 Coupe WRC

 • Az idei szezon második futamán indul a spanyol pilóta
 • Két alkalommal végzett a top5-ben a Hyundai Motorsport színeiben. A dobogóhoz legközelebb 2016-ban végzett

Dani Sordo: Örömmel láttam, ahogy a csapat szezonbéli első futamgyőzelmét megélte Svédországban, így boldogan térek vissza a mexikói meccsbe. Mindig is élveztem a mexikói szakaszokon való vezetést, amelyek mentén szenvedélyes rally rajongó fala előtt versenyezhetünk, akik hálásak és támogatnak bennünket a hétvége alatt. Mexikóban a folyamatos úttakarítás nagy különbségeket hozhat az első és az utána következők között. Azt remélem, hogy sikerül profitálnunk a rajtpozíciónkból és versenyben lehetünk az élen, így segíthetnénk a csapatnak a gyártói éllovasi pozíció megvédésében.

 

Huttunen/Linnaketo (#32 Hyundai i20 R5) – WRC2

 • A WRC2 mezőnyében a hatodik helyen áll, kéz szakaszgyőzelemmel
 • Kimagasló ütemben autózott tapasztaltabb kategóriatársaival szemben

Jari Huttunen: Nagy általánosságban elégedett vagyok  a svédországi futammal és elégedett vagyok a Hyundai i20 R5 teljesítményével. Több olyan területis volt, amelyben lehettünk volna jobbak, de sok pozitív pontot sikerült megszereznünk. Mexikó új élmény lesz a számunkra, hiszen még soha nem versenyeztem ott, így nem lesz könnyű. A fókuszunkban egy tiszta futam van, amely  értékes tanulási tapasztalatokat hozhat a számunkra. Természetesen szeretnék jó ritmusban autózni,  de mindenki láthatja, hogy a WRC2 kategória is mennyire kőkemény. Több napos európai teszten vagyunk túl, ahol úgy érzem a lehető legjobban felkészültünk a Mexikóban ránk és az autóra váró feltételekre. Azt gondolom készen állunk, amennyire csak lehet.

2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
08-12 March 2017
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Futaminformációk:

 • A 15. Rally Guanajuato México 22 szakaszból fog állni, 344.49 kilométer hosszal.
 • A futam Guanajuato Világ Örökség részét képező nemesfémbányák alagútjaiban veszi kezdetét.
 • A futam pénteki csúcspontja az El Chocolate szakasz lesz, amelyet a szervezőknek 31.44 kilométeresre kellett röviditeniük. A szezon legmagasabb tengerszint feletti magasságban teljesítendő gyorsa komoly kihívást fog jelenteni az autóknak és a pilótapárosoknak.
 • Szombaton az Autodromo de Léon környezetében két szakaszt teljesítenek, amelyek hatalmas ugratókkal és látványos vízfüggönyökkel tarkított folyóátkelések teszik látványossá.
 • A szombati program része a legendás El Brincougrató, amely mentén óriási fiesta várható a lelkes közép-amerikai szurkolóknak.
 • A futam zárónapján a várhatóan hatalmas melegben a 24.32 kilométeres Alfaro gyors és a kétszer teljesített 11.07 kilométer hosszú Las Minas szakasz vár a mezőnyre.
2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
06-12 March 2017
Atmosphere
Dani Sordo, Marc Marti, Hyundai i20 Coupe WRC
Dani Sordo, Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC
Day 2
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport média guide – 15. Rally Guanajuato México 2018

Hyundai Motorsport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ