Hibjánék eltaktikázták magukat, de negyedikek lettek

Hibjánék eltaktikázták magukat, de negyedikek lettek

MEGOSZTÁS

A Miskolc Ralin a kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően Hibján Joci és Szollár Csabi versenyébe is belepiszkált az eső. Adódtak menet közben váratlan helyzetek, de így is negyedik helyen végeztek a Peugeot Kupában.

Jól gondolom, hogy nem adták azt a negyedik helyet sem könnyen?

– Nagyon kemény, de jó hangulatú verseny volt. Tudom kicsit elcsépelt, viszont valóban elgumiztuk és eltaktikáztuk magunkat. Kivettük a stabilizátort, visszaállítottuk puhára, aztán kimentünk slickkel, nem is tudom így utólag miért. Persze, hogy leszakadt az eső és csúszkáltunk-mászkáltunk az úton. Kaptunk két defektet is, tehát már az elején elment ez a dolog. Az egyiket kicseréltük a gyorson, a másikkal lejöttünk és etapon átgumiztuk. Egy kicsit kalandos volt.

Elállt az eső, és ment minden, mint a karikacsapás?

– Dehogyis. Utána kisütött a nap, akkor meg mivel korlátozva van a gumihasználat, nem tudtunk azzal menni, amivel szerettünk volna. Amink volt, az már elkopott, úgyhogy káosz alakult ki, de még így is élveztük az egészet. Úgy is mondhatnám, hogy végig az ellenkezőjét csináltuk, mint amit kellett volna, ebben nem volt szerencsénk, de egyébként meg mégis, mert célba értünk és negyedikek lettünk. Technikai problémával nem kellett bajlódnunk, egy csavar lazulása nem volt a kocsinak. Nem hibáztunk vagy forogtunk meg, a pálya jól volt felírva, egyszerűen eltaktikáztuk magunkat.

Bejöttek a pályák?

– Sáta nagyon tetszett, élvezet volt rajta autózni. Garadnát veszélyesebbnek gondoltuk, persze ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen csak le kellett gurulni, mert az egy technikás, szűk pálya volt, sajnáljuk Jánosa Ákosékat, de szerencsére ők jól vannak, és ez a legfontosabb ilyenkor. Mi nem voltunk túl gyorsak most sem, továbbra is kicsit óvatosabban haladunk a célunk felé, mert tényleg az eseménymentes versenyzésre próbálunk koncentrálni, annak ellenére, hogy tudjuk ez így kevés. De még van a bajnokságból pár futam.

Apránként haladtok szépen előre?

– Igen, ez a terv jónak tűnik, az eredménnyel pedig meg vagyunk elégedve, és a hangulat is kiválóan alakult. Próbálunk kis lépésekben haladni, hogy mire lesz elég, majd meglátjuk. Nem volt fárasztó, hogy egy nap alatt tizenkét gyorsot autóztunk, vagy csak annyira nincs időnk ezen agyalni menet közben. Pörgős, erős futam volt, de sehol nem kellett órákig állni és várni, ennek nagyon örültünk. Készülünk majd a következőre, sajnáljuk, hogy Szombathely elmarad, de ez van, így Székesfehérváron találkozunk újra.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: matezsoltee /RVO.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ