Hibjánék elsőbálozók murván a Forddal…

Hibjánék elsőbálozók murván a Forddal…

MEGOSZTÁS

Először fog murván versenyezni Hibján Joci és Szollár Csabi a Forddal. Pont ezért esett a választásuk a Mikulás Ralira, ami számukra egyben egy évzáró futam is.

 Megérkeztek a Fordhoz az alkatrészek, irány a Mikulás Rali?

– Igen, minden rendben, helyre tudtuk állítani az autót, mert ahogy akkor is mondtam hálistennek nem volt akkora a baj. Megjöttek a motorsportos alkatrészek is, már csak kisebb feladatok maradtak így indulás előtt, de mondhatjuk, hogy jól állunk, és tudunk menni a terveink szerint az idei utolsó versenyünkön, Veszprémben.

Murván még most mentek először ezzel a versenyautóval?

– Igen, most lesz murván a debütálásunk a Forddal. Tavaly elindultunk ezen a futamon, de technikai probléma miatt sajnos kiestünk még a legeslegelején. Úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy fog viselkedni az autó. Minden viadal előtt van egy kis egészséges izgalom bennünk, de ez inkább most annak köszönhető, hogy elsőbálozók leszünk murván. Egyébként szeretjük és ismerjük is a pályákat, többször jártunk már rajtuk. Ami kiszámíthatatlan, mint mindig… az időjárás, örülnénk, ha száraz maradna.

Lesz időtök kicsit gurulni a hivatalos teszten?

– Nagyon szeretnénk, és szerepel a terveink között, meglátjuk, hogy állunk majd az idővel, mert általában csak azon múlik. Úgy gondoljuk nagy szükségünk lenne a futam előtt erre a tesztre, mivel minden új lesz számunkra murván ezzel az autóval. Próbáljuk okosan beosztani az időnket, és elkészülni a munkánkkal és a versenyautóval is, és reményeink szerint pár kilométert tudunk menni az éles bevetés előtt, illetve állítani az autón, ha szükséges. Régen mentünk murván amúgy is, kelleni fog a visszarázódás.

Kedvenc szakasz?

– Kislőtér, Nagylőtér, Gyártelep…pont ebben a sorrendben jöhet mind, kedveljük őket. A legfontosabb, hogy egy jó itinert írjunk, akkor nagy gond nem lehet. Az elvárásunk is csak annyi, hogy újabb tapasztalatot gyűjtsünk a kocsival kapcsolatban murván is végre. Feszültség és problémamentes futamra vágyunk, és ha szerencsével járunk, vidámak leszünk a célban. Semmiképpen nem fogjuk feszegetni a határokat, mert már nagyon év vége van…a raliban is. Jól akarjuk érezni magunkat, méltón lezárni az évet, és ezután ezerrel 2023-ra koncentrálni.

Partnereink:

KOMPRESSZOR VARGA-GH KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; A-VÉD KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓI CSEMEGE; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; SMALL-EAST BT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; NYÍR-TEL KFT.; K+K SPEDIT KFT.; LAKI-SZIG KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT.; FASTRACERS.HU; CSMBT KFT.; HSC MOTOR KFT.; BÁNKA TRANSPORT; BERTI KLAUSZ KFT.; ASONÁJ 2003 KFT.; AXIN ORIGÓ KFT.

 Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ