Hajsza a győzelemért

Hajsza a győzelemért

MEGOSZTÁS

Sok mindent lehet mondani a Kurtos Robi – Fridrik Gergő párosról, csak azt nem, hogy unatkoznak így pár nappal a Salgó Rali előtt.

 Hogy álltok az idővel?

– Pörgök, mint a búgócsiga… annyi dolgom maradt így a verseny előtti pár napra, hogy azt sem tudom hol áll a fejem. Már megkapta a verda az új hátsó difit, és most is úton vagyok Srnkához, hogy átnézze a motort. Szerdán pedig vinnem kell újra programoztatni a kocsit, csütörtökön meg már pályát kell járni, aztán pénteken és szombaton indul a mandula. Szusszanásnyi időm sincsen, de mindent a cél érdekében.

Tavaly elsők lettetek ezen a futamon.

– Most is erre fogunk gyúrni, fantasztikus lenne ismét jó helyezést elérni. Imádom ezeket a jó szűk, erdei pályákat…nem kérdés, pont nekem valók. Előző évben kicsit elóvatoskodtuk az elejét, mert ugye előtte elég régen ültünk autóban, most valamivel már jobb a helyzet. Ettől függetlenül pont addig fogunk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér.

Ez mit jelent?

– Azt, hogy oltári nagy szükségünk van arra, hogy megtaláljuk a kocsi lassúságának az okát, mert nem imádkozhatunk mindig esőért, miközben a többi versenyző pont napsütéséért durmol el egy halk Miatyánkot – mondja Robi nevetve. Egészséges önkritikával kell rendelkeznünk, akkor is, amikor a technika nem a haverunk. Ilyenkor egy nagy zuhéban látjuk a lehetőségeket, és szerencsénk volt már párszor. De így nem lehet készpénznek venni a dobogós helyezést. Szóval mindenképpen bízunk benne, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét… és megtáltosodunk akár száraz időben is.

Szétdobtad fejben azért a helyezéseket?

– Persze, erős vagyok matekból, úgy tudok osztani és szorozni, hogy öröm nézni…viszont gondolom a versenyzőtársaink is hasonlóan latolgatják az esélyeket. Senki nem vágyik az utolsó helyre a dobogón, de vannak azért olyan helyzetek, amikor ez is felülíródik, és nagy boldogság a célba érést követően még ott is állni, amibe szintén jócskán bele kell lapátolni az energiát. Hát mi is azon leszünk, lapátoljuk mi… csak legyen értelme és kapjuk jó sok élményt mellé.

Partnereink:

Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

 Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ