FIA WRX Rosario – Elődöntők, döntő

FIA WRX Rosario – Elődöntők, döntő

MEGOSZTÁS

press_2f2016_11_ger_ekstrom_1

Az eddig hibátlanul teljesítő Petter Solberg és az idei világbajnok Mattias Ekström egymás mellől rajtoltak az első elődöntőben. Ekström egy jump starttal kezdte az elődöntőt. Az elődöntő a második kanyarban, egy lassú bal derékszöbógben dőlt el, amikor is a jobban kanyarodó Ekström eljött, de Baumanis bedobva az autót külső ívre kényszerítette Solberget. A résben és a nagy porban Kristoffersson tudod sértetlenül átjönni. Fotó: FIAWorldRallycross.com

a negyedik körben a jókerről visszatérő Solberg mögött Heikkinen és Baumanis vívtak a pozícióért amikor is ütköztek nem sokkal ezután Heikkinen megelőzte Solberget, aki nem sokkal később a a pályát szegélyező falba csapódott! Így oda a jó szereplés lehetősége és… talán még a világbajnoki dobogó is.

press%2f2016_11_ger_solberg_%28203%29

Az elődöntőt Kristoffesson nyerte, Ekström és Heikkinen előtt. A többiek mentek a “lecsóba”.

A második elődöntőben a rajtot követően Bakkerud jól védte a pozícióját és fordult el elsőként, de Baumanishoz hasonlóan itt Loeb vállalta ” az öklelő” feladatát. Bakkerud b oszlopa kemény ütést kapott, de kibírta… a kisodródó és ütköző Loeb, Marklund Nitiss mentek a “lecsóba”. A túlélő Schneider és Larsson a döntőbe.

Bakkerud és Kristoffersson eséllyel pályázhatnak a VB második helyére, mivel P. Solberg az elődöntőjéből nem került a döntőbe. Meglátjuk…

Az elődöntőket és döntőt nézd újra itt!

Döntő:

Bakkerud nyerte ezt a viszonylag nyugis futamot, ami szinte nélkülözte az izgalmakat. A negyedik körben a jókerről visszatérő Heikkinen nagy csatában maga mögött tartotta a már világbajnok csapatársát Ekströmöt, majd Ekström kisodródott és azonnal a helyére lépett Schnaider, aki így a negyedik helyen finiselt, míg Ekström lett az ötödik… Larsson lett a hatodik.

press%2f2016_10_lat_kristoffersson_bakkerud

Bakkerud nyert, Kristoffersson és Heikkinen előtt!

A világbajnoki pontverseny második helyét így Kristoffersson szerezte meg 240 ponttal. Harmadik helyen finiselt Bakkerud 239 ponttal és előzte meg a kétszeres világbajnok szintén 239 pontos Petter Solberget!

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ