Egerben újra dübörög a ménes…

Egerben újra dübörög a ménes…

MEGOSZTÁS

Egerben újra dübörög a ménes…

Minden idők legszorosabb, legizgalmasabb Magyar Országos Rallye bajnoki harca és szezonzárója után hamarosan újraindul a 2019-es bajnokság. Ismét Eger és környéke ad otthont a szezonnyitónak, amin aszfaltos gyorsasági szakaszokon, három napon keresztül mérik össze erejüket, tempójukat a párosok, köztük a Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Bagaméri Laci.

„Sok időt töltöttünk távol a versenypályáktól, sőt a versenyautótól is, így már nagyon várjuk, hogy Egerben kezdetét vegye a 2019-es Országos Rallye Bajnokság” – kezdte a szezonközi szünet lezárásaként Frici. „A hiányérzet most kezdi elérni a csúcspontját, amiben az is közrejátszik, hogy az autó és a csapat már túl van az első versenyén – Szilágyi Janiék indultak vele a Krumlovec Rallye-n -, sőt Egerig még egy megmérettetés vár rájuk, Fogassy Gergőék indulnak a Ford Fiesta R5-ünkkel a Rebenland Rallye-n. Ezeknek a versenyeknek köszönhetően ugyan már testközelből, de mégis kívülről érzem a versenyek hangulatát. A „tünetek” enyhítés érdekében, no meg a bajnokság első versenyére való készülés jegyében elővettem a régebbi belső kamerás felvételeket is” – avatott be Frici a felkészülés rejtelmeibe is.

A Turán Motorsport szervizcsapata – különösen Szabó József és Tarjáni Gabi, a munkájukat ezúton is köszönöm! – a tél alatt teljesen felújította a Ford Fiesta R5-öst, mind motorikusan, mind a hajtásrendszer tekintetében ’0-kilométeres’ lett az autó. Szerencsére, idén is élvezhetjük a Shell kenőanyagok támogatását, a„A 2019-es szezont is a Ford Fiesta R5-tel teljesítjük.” – tekintett előre Frici. „Ezzel az autóval már rengeteg tapasztalatot szereztünk, nagyon sok körülményre rendelkezünk beállítási adatokkal, amik ráadásul a Hankook gumiabroncsokkal is összhangban vannak, így az egész ’csomag’ egy jó egységet alkot.”

Az Országos Rallye Bajnokság első versenye az Eger Rallye lesz, 2019. március 29-31. között. „Nem a ’szívem csücske’ az egri verseny, de mivel ez a szezonnyitó, ezért mégis nagyon várom már. Kifejezetten kedvenc pályám nincs is rajta, mindig az tetszik a legjobban, amelyiken nyerni tudunk!” – tért rá Frici a legközelebbi versenyre. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy most már tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálnunk, ugyanis az elmúlt hónapokban Laci is és én is mindent megtettünk a szezon előkészítése érdekében.”

A 2018-as volt ez első közös, teljes éve Turán Fricinek és Bagaméri Lacinak, ami alatt közel 1500 gyorsasági kilométert tettek meg. „Ez a második évem a csapatnál, és nagyon boldog vagyok attól, hogy együtt tudjuk folytatni a versenyzést!” – kezdte Laci. „Az elmúlt szezon minden percét élveztem, magát az autózást és a küzdelmet a tizedmásodpercekért is. Az idei évnek is hasonló elszántsággal indulunk neki, és úgy érzem, minden esélyünk és lehetőségünk – jól működő csapat, versenyképes autó, felkészült versenyzők – megvan, hogy javítsunk egyet az év végi helyezésünkön.” – célzott Laci a célkitűzéseikre is.

„Nekem viszont az Eger Rallye az egyik kedvenc versenyem! Én nagyon régen mentem a parádsasvári pályán, örülök, hogy szerepel a programban. A tél folyamán igyekeztem minden téren elérni azt, hogy a szezonban csak a versenyekre kelljen koncentrálnom. Ugyan több hónappal ezelőtt volt a Nyíregyháza Rallye, de az ott mutatott formát szeretnénk átmenteni Egerbe is. Az is jelentős különbség lesz a szezonnyitón, hogy nem csak másfél verseny, hanem több mint egy teljes közös szezon van a hátunk mögött Fricivel, és ebben a sportban minden együtt versenyzett percnek, kilométernek jelentősége van.” – tette még hozzá a Turán Motorsport navigátora, Bagaméri Laci.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ