DTM – Audi dominancia a Hungaroringen, Mortara győzelemmel!

DTM – Audi dominancia a Hungaroringen, Mortara győzelemmel!

MEGOSZTÁS

A délutáni kvalifikáción, és a versenyen sem változott lényegesen a játék képe, Mortara erőből behúzta azt. Nagy esélyt teremtett magának az Audi domináns pilótája, hogy faragjon hátrányából, és elodázza, hovatovább felülírja Marco Wittmann „korai” bajnokavatásának esélyét!

A nézők, mind pedig a versenyzők legnagyobb meglepetésére eléggé „egyhangú eredmény született a fele az időmérős etap végére. Egyáltalán nem megszokott dolog az, hogy egy szériában az első nyolc (!!) rajtkockát ugyanannak a márkának a színei foglalják el. Ugye milyen furán festene ez bárhol máshol?

Most azonban az Audi pilótái gondoskodtak arról, hogy mindenképpen emlékezetes legyen a magyar versenyhétvége második napja. A lista tetején az olasz Edoardo Mortara olvashatta a nevét, megszerezve ezzel a pole pozíciót. Mögötte Jemie Green kicsivel maradt csak le, míg a harmadik helyre Miguel Molina tudott odaérni. A nyolcadik pozícióból – mint az Audis láncszem utolsó darabja – Mattias Ekström várhatta a zöld lámpa kialvását.

mortara

Az időmérős eredmények alapján az élről induló Eduardo Mortara remekül kapta el a rajtot, és képes volt megtartani vezető pozícióját, amit lényegében semmi nem veszélyeztetett a későbbiekben sem, Jamie Green nem tudott komolyabb támadási lehetőséget, vagy fogást találni ellenfelén. Az olasz versenyző kihasználva mindezt rajt-cél győzelmet aratott, és ami számára talán még fontosabb, Marco Wittmann értékes pontokat hullajtott el a haloványabb kvalifikációs szereplése miatt. Az Audi Team Abt pilótája ezzel nagy sanszot teremtett magának, természetesen még sok múlik a holnapi második versenyen, és a hockenheimi zárófutam eredményén. Ám mint azt a verseny utáni sajtótájékoztatón is említette Mortara, nagy sanszot teremtett ezzel magának, és csapatának.

morti

Folytatás holnap, újabb időmérő edzés, és a főfutam vár a pilótákra!

Eredmények:

results

Képek: DTM

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ