Csucsu ismét az első magyar, aki…

Csucsu ismét az első magyar, aki…

MEGOSZTÁS

Lukács „Csucsu” Kornél volt az első magyar, aki Junior WRC-ben indult, és pontot szerzett, majd szintén első magyarként indult a WorldRX-ben, és pontot is szerzett. Most ott volt Franciaoszágban, a TitansRX első versenyén, egyetlen magyar indulóként… és szerzett pontot is.

during the Titans RX Europe Series at Essay, Circuit des Ducs, France, ROUND 2 on June 30 – Photo: Paulo Maria / MJP / INTERSLIDE

A téli fizikai felkészülés után már márciusban autóba ült, és részt vett idei első versenyén a Slovakiaringen Renault Twingo S1600-as kategóriába tartozó autójával. Az eddig lezajlott hét FIA Közép-Európai Zóna Bajnoki Futamból részt vett négy futamon és jelenleg vezeti kategóriájában a bajnokságot, emellett a Nyílt Magyar Bajnokság Futamain is sikerült eddig minden futamot megnyernie. A Renaulttal 6 futamon indult melyből négy győzelmet szerzett. Emellett részt vett a Titans RX sorozat tesztversenyén, ahol az FIA Rallycross Világbajnokság pontversenyét jelenleg vezető Timmy Hansen mögött a második helyen ért célba.

during the Titans RX Europe Series at Essay, Circuit des Ducs, France, ROUND 2 on June 30 – Photo: Paulo Maria / MJP / INTERSLIDE

„Kíváncsian vártam a hétvégén a franciaországi Essay-ben rendezendő első két futamot. Ez a sorozat mindenkinek új, a világ autósportjában elismert pilótákkal mérhetem össze tudásomat, ráadásul most először egyforma autóval versenyezve. A szezon késői kezdete miatt hosszú idő volt a felkészülésre: a teljesen új Titans RX sorozatban használandó versenyautót is sikerült jól megismernem. Noha a technika problémák most sem kerültek el, ennek ellenére már az első hétvégén sikerült a döntőbe jutnom, ami rendkívül bíztató a jövőre nézve. Remélem, sokan követik majd figyelemmel az új sorozatot, amelynek döntőit Eurosport TV csatornája élőben adja, de netes felületeken a verseny többi eseménye is követhető.”

A Titans RX bajnoki sorozat versenyzői az alábbi helyszíneken és időpontokban csapnak össze:

2019.06.29-30 Essay (Franciaország)
2019.07.27-28 Lydden Hill (Anglia)
2019.08.10-11 Montalegre (Portugália)
2019.09.07-08 Fuglau (Ausztria)
2019.10.05-06 Nyirád (Magyarország)
2019.10.19-20 Estering (Németország)

Csucsu idén tehát egy Mercedes karosszériájú versenyautóval száll harcba, nem kisebb nevek, mint például: Timmy és Kevin Hansen, Andrew Jordan, Nelson Piquet Jr, Hayden Paddon, vagy éppen Tomas Heikkinen ellen. A csővázas, összkerékhajtású, azonos technikát használó veresenyautókat kimondottan ehhez a szériához készítették. 2.3-as benzines, turbós motorjuk, 530 lóerőt és 750 Nm-t tud – egyformán, minden pilóta számára.

További információk: Palotai Zoltán 06707728307, csucsurx@gmail.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ