Breen és Hirvonen WRC-ben küzd egymás ellen

Breen és Hirvonen WRC-ben küzd egymás ellen

MEGOSZTÁS

A Rallylegend nem nyaral, hanem ajándékot küld a rajongók számára, akik a napernyők alatt pihennek és várják az első fontos közleményeket a bajnokokról, akik részt vesznek október 11-14. közötti San Marino-i rendezvényen.

Craig Breen, aki Scott Martin navigálásával Citroen Total Abu Dhabi WRT gyári versenyzője a rali világbajnokságon, és Mikko Hirvonen, aki 2006-tól 2014-ig a világbajnokság egyik sztárja volt, nos mindketten WRC volánja mögött indulnak a Rallylegenden.

Breen gyári színezésű Citroen C4 WRC-t, míg Hirvonen egy Ford Focus WRC-t vezet. Két igazi bajnok, két hős a rally rajongók szemében, két “újonc” a Rallylegenden, mindketten el fogadták a szervezők meghívását. Breen részvétele a Citroen WRT együttműködésének köszönhetően lehetséges.
Az 1980-ban Finnországban született Mikko Hirvonen büszkélkedhet egy világhírű World Rally CV címmel, amelyen 2003-ban debütált, miután korábban Olaszországban is tapasztalatot szerzett Gabriele Favero Motoring Club N-csoportos Subaru Imprezájával

2004 és 2005 között kevés szerencsével volt gyári Subaru versenyző, majd a következő évben a Fordhoz igazolt. A Focus WRC-t vezetve megnyerte első versenyét Ausztráliában és harmadik helyen végzett a bajnokságban. Több verseny győzelmének köszönhetően 2007-ben megismételte ezen helyezését.

2008, 2009 és 2011-ben, még mindig a Ford volánja mögött a második helyen zárta a World Rally bajnokságot, 2009-ben csak egy ponttal maradva le a verhetetlen Sebastien Loeb-től, amely ebben az időszakban kilenc világbajnoki címet nyert. Hirvonen 2012-ben a Citroen WRT-re történő átigazolása újabb második helyezést hozott a bajnokságban. Miután mind a Citroennel 2013-ban, mind a Forddal 2014-ben negyedik helyezést ért el, visszavonult a bajnokságból.
A 28 éves Craig Breen, Írországban Waterfordban született. Először 2011-ben tűnt fel, amikor a WRC Academy-t megnyerte, majd 2012-ben, amikor a World Rally Super 2000-es címet szerezett. 2016-ban belépett a Citroen WRT kötelékébe, és 2017-ben hivatalos versenyző lett. A legutóbbi eredményei: a harmadik helyen végzettek a 2017-es finnországi rally-n és a második helyen a 2018-as svédországi rally-n.

MARTINI RACING 50 ÉVE A MOTORSPORTBAN

A Rallylegend 2018 egyik csúcspontjaként, a Martini Racing ötven évnyi elkötelezettséget ünnepel a motorsporttal, hivatalosan is támogatja a Rallylegendet, és további súlyt helyez az ilyen fontos évfordulóra. Olyan támogatás, amely csak gazdagíthatja azt, ami már jelentős rendezvénysorozat, amely legendás autókat és a márkához kapcsolt vezetőket mutat be Miki Biasionból kiindulva, aki harminc évvel ezelőtt első világbajnoki címet szerzett.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ