Breen éles teszttel készül a Finn Rally kihívásaira

Breen éles teszttel készül a Finn Rally kihívásaira

MEGOSZTÁS

A Citroen Total Abu Dhabi WRT a FIA WRC versenynaptárának nyári szünetében a közelgő WRC Neste Oil Finn Rallyra felkészülés jegyében Észtországban, a Rally Estonia futamán állítja rajthoz a Craig Breen – Scott Martin kettőst. A futam Észország déli régiójában kerül megrendezésre Tartu város régiójában, 16 mért szakasszal és 146.04 kilométeres össztávval.

A döntés hátterében az áll, hogy az észt futam nagyon hasonlít a gyors és hatalmas ugrásokkal tarkított, gyakorlatilag egyenes szakaszt alig tartalmazó Jyväskylä központú finn futamra. A Breen – Martin kettős így éles teszttel végezheti el a Citroen C3 WRC finomhangolását a közelgő világbajnoki futamra. A Citroen felkészülten várja a tesztverseny során szerzett új információkat, amelyek feldolgozását követően fel tudnak használni a finnországi versenyre.

Breen számára különösen kedves a finn futam, ugyanis 2016-ban itt szerezte meg pályafutása első WRC-s pódiumját.

Craig Breen: Ez lesz a harmadik alkalom 2011 és 2015 után, amikor rajthoz állok. A futam útvonala alaposan megváltozott, de azt gondolom, hogy kiválóan alkalmas a Finn Rallyra való felkészülésre. Az észt szakaszok rendkívül technikásak és gyorsabbak több helyen is, mint a finnek. Azt várom, hogy a hétvége segítsen abban, hogy újra nagy sebeséggel tudjak vezetni a hónap végi jyväskyläi futamon.

—-:—-

Breen mellett Tänak a Toyotát, míg Hayden Paddon a Hyundait fogja képviselni a futamon két héttel a Finn Rally előtt.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ