Botka Dávid a 3. helyen végzett a Hargita Gyöngye Rallyn

Botka Dávid a 3. helyen végzett a Hargita Gyöngye Rallyn

MEGOSZTÁS
Foto: rallyphoto.ro

A Botka Dávid – Ferencz Ramón – #191, Skoda Fabia R5 – magyar páros a harmadik helyet szerezte meg a Hargita Gyöngye Rallyn. A székelyudvarhelyi központú futam a román bajnokság idei ötödik  futamaként került lebonyolításra.

A rally tegnapi nyitó napját követően a Botka-Ferencz Kettő az élen állt, de a mai második lövétei szakaszon lecsúszott az útról, értékes másodperceket veszített, és összetettben visszacsúszott a hetedik helyre. Hátránya 52.1 másodperc az élen álló Tempestinivel szemben. Dudu a futam során folyamatosan zárkózott, míg végül a dobogó alsó fokát szerezte meg, kis szencsével 🙂 ! Jól indult tehát az új Skoda Fabia R5 éra.

A futam további szakaszaiban óriási csata alakult ki a bajnoki címvédő Simone Tempestini és az idei éllovas Bogdan Marisca között.

A futam második körében az időjárás kihívásainak is köszönhető módon – záporok, jégeső – átalakult az élcsoport. Girtofan és Bogdan Marisca között kialakult küzdelem alatt gyorsról, gyorsra változott az összetett élén álló pilóta személye. Végül a bajnoki éllovas Marisca 5.0 másodperccel behúzta Girtofan előtt a futamgyőzelmet.

A futam végeredménye:

 1. Marisca 49:58.7 p
  2. Girtofan +5.0 s
  3. Botka Dávid +1:14.4 p
  4. Szabó Gergő +1:14.7 p
  5. Tempestini +1:14.9 p
  6. Porcisteanu +1:17.9 p
  7. Tincescu +1:18.4 p
  8. Marozsi Zsolt +2:40.5 p
  9. Raspopa +2:55.1 p
  10.Teslovan +3:17.5 p

-matezsoltee-

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ