Az új festésű Toyota Yaris WRC készen áll

Az új festésű Toyota Yaris WRC készen áll

MEGOSZTÁSAz új festésű Toyota Yaris WRC készen áll, hogy 2021-ben több címért is küzdjön.

A Toyota Gazoo Racing World Rally Team hivatalosan is bemutatta az új festésű Toyota Yaris WRC-t. amely arra törekszik, hogy a 2021-es szezonban. hogy a FIA Rally World Championship futamain folytassa eddig elért sikereit.

Az új festés hasonlít a FIA Endurance World Championship új GR010 Hybridjéhez – a GR betűk kialakítása jelzi a Toyota versenyautói és a közúti GR Yaris közötti szoros kapcsolatot a csapat által a WRC-ben megszerzett ismeretek alapján.
Az új festés alatt a Toyota Yaris WRC bevált csomagjával folytatja ötödikszezonját – utoljára -, mielőtt 2022-ben új technikai szabályokat vezetnének be a bajnokságba.

A Toyota Yaris WRC 17 győzelmet aratott a WRC-ben – megnyerte a futamok több, mint egyharmadát és 322 szakaszgyőzelmet aratott. 2018-ban a csapat megnyerte a gyártói címet, míg 2019-ben és 2020-ban a pilóták egyéni címeit [Ott Tanak, Sébastien Ogier]. 2021-ben a csapat célja, mindkét cím megszerzése.

A csapat tovább dolgozik a Yaris WRC optimalizálásán, és a további 2021-es fejlesztéseket. Az autó mostantól Pirelli abroncsokon fog rajthoz állni négy szezonon keresztül a WRC top kategóriájában.

A csapatot 2021-ben is a folytonosság jellemzi, főleg a pilótapárosok személyeit tekintve. Mindhárom páros második szezonját tölti a csapatnál. A Sébastien Ogier–Julien Ingrassia kettős folytatja a versenyzést, megszerzett hetedik világbajnok címüket. Az Elfyn Evans-Scott Martin második helyen végzett a 2020-as bajnokságban, míg a Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen páros ígéretes első évadon vannak túl, miután ötödik helyen zártak a bajnokságban.

A FIA WRC 2021-es bajnoksága a klasszikus Rally Monte-Carlo futamával kezdődik –január 21-24.

GR Toyota Gazoo Racing – Media Kit 2021

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

GR Toyota Gazoo Racing Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ