Átvette Európa-bajnoki trófeáját Szabó Krisztián

Átvette Európa-bajnoki trófeáját Szabó Krisztián

MEGOSZTÁS

Átvette Európa-bajnoki trófeáját Szabó Krisztián
A tradíciónak megfelelően több mint három hónappal a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság szezonzárója után, januárban tartották a szakág díjátadóját, melyen Szabó Krisztián megkapta a sorozat bajnokaként kiérdemelt trófeát.
Pénteken rendezték az FIA off-road szakágának díjkiosztóját: idén Portugália és Porto városa volt a házigazda. Itt jutalmazták a szakág felügyelete alá tartozó bajnokságok legjobbjait – köztük a ralikrossz-Eb Super 1600-as kategóriájának győztesét, Szabó Krisztiánt, aki három futamot nyerve első magyarként szerzett Európa-bajnoki címet a ralikrosszban.
„Végre kézbe vehettem a díjam, melyet az FIA off-road szakágától kaptam meg. Az autókrossz és ralikrossz Európa-bajnokságok közös díjkiosztóját egy portói palotában tartották vacsorával egybekötve, szép, színvonalas rendezvény volt” – mesélte Szabó Krisztián, aki a Volland Racing Skoda Fabiájával októberben biztosította be az Eb-címet. Érdemeiért a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a legjobb ralikrosszosnak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közép-európai zónája pedig az év tehetségének választotta meg, a legértékesebb jutalomra azonban kicsivel tovább kellett várnia.


Porto már ismerős számomra, hiszen ide szoktunk megérkezni repülővel, majd utazunk tovább Montalegrébe, az Európa-bajnokság portugál versenyének otthonába, ami nincsen messze. 2015-ben ott szereztem első ralikrosszos futamgyőzelmem” – folytatta a váci versenyző, kitekintve a 2017-es szezonra, mely során Super 1600-as címét igyekszik megvédeni: „Természetesen készülök az új évadra, már várom az első versenyt – amely szintén itt lesz Portugáliában. Áprilisig kell még várnom rá.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ