Aki ott győzött, ahol még Vettel sem tudott – interjú Oliver Rowland-el!

Aki ott győzött, ahol még Vettel sem tudott – interjú Oliver Rowland-el!

MEGOSZTÁS

Tavaly megnyerte a World Series by Renault szériát, amellyel igazi elitkörbe lépett. Olyan versenyzőknek nem sikerült itt győzni, mint a négyszeres F1 világbajnok Sebastian Vettel, Pastor Maldonado, vagy a néhai Jules Bianchi. Akiknek igen, egytől egyig a Formula 1-ben versenyeztek, versenyeznek napjainkban is. Robert Kubica, Giedo van der Garde, Kevin Magnussen, Carlos Sainz Jr. Az ő nyomukba készül Oliver Rowland, a holland Manor MP Motorsport pilótája. Személyében a hétvége előtt az idei Gp2-es bajnokság listavezetőjét is tisztelhettük – vele beszélgettünk!

helmet

Tetszik a szép, “új” magyar Formula 1-es pályánk?

Az igazat megvallva, a borításon kívül nem sok minden változott. Engem az új kerékvetők sem zavarnak, ez a pálya mindig is egy kemény, embert próbáló feladat volt, és lesz is – kiváltképp, hogy mindig az év legmelegebb időszakaiban versenyzünk itt! Ettől függetlenül nagyon szeretem ezt az aszfaltcsíkot! 

Mit gondolsz az esélyeidről a Gp2-ben? Összejöhet a bajnoki cím?

oli

Igen, így majdnem a szezon felén túl úgy gondolom, van reális sansz minderre! Az eddigi konstans formát kell állandósítanunk, és ehhez nem engedhetünk meg magunknak a maihoz hasonló időmérős szerepléseket. (az interjú a pénteki időmérő edzés után készült, Oliver a 17. helyen végzett) Meg kell tudniuk, miért voltunk ilyen lassúak, és kell küszöbölnünk ezt a problémát. Ám az előző fordulókat figyelembe véve mindenképp adott az esélyünk!

Végezetül mit gondolsz, mennyivel erősebb a Gp2 széria, mint az, amelyikben a tavalyi esztendő során bajnokságot nyertél? Véleményezd kérlek olvasóinknak!

hun

A Gp2 mindig erős. Ez a legerősebb utánpótlás széria! Ebben az évben ez hatványozottan érvényesül, hiszen 8-10 tulajdonképp bajnokesélyes versenyző tapossa a gázt. Nagyon jók a versenyzők, nagyon jók a csapatok, véleményem szerint az idei a valaha látott legerősebb Gp2 szezon!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ