A PSRX Volkswagen Sweden felfüggeszti rallycross programját

A PSRX Volkswagen Sweden felfüggeszti rallycross programját

MEGOSZTÁS

PSRX Volkswagen Sweden felfüggeszti rallycross programját

Két évvel ezelőtt, rekordidő alatt jött létre a PSRX Rallycross Sweden csapata. Megalakulása óta a Thorsby székhelyű csapat újra definiálta a motorsportban a siker fogalmát.

A csapatvezető Pernilla Solberg a Johan Kristoffersson, Petter Solberg alkotta versenyzőpárossal a tavalyi évtől kezdve 19-ből, 24 FIA WRX futamot nyert. Ez soha nem látott 79%-os siker arány.

Johan nyerte mindkét alkalommal a pilóták címét, míg Petter Solberggel kiegészülve a PSRX Volkswagen Sweden gyűjtötte be a konstruktőri VB címeket. Ez a 100%-os sikerességi ráta kiemelkedő eredmény a négy FIA világbajnoki sorozatának egyikében.

Sajnos a versenytársak elvesztése miatt a PSRX Volkswagen Sweden elhagyja a sorozatot 2019-ben. A csapat és partnerei , a Volkswagen Motorsport és a Volkswagen Sweden különös figyelmet fordít a motorsport területeire, illetve tudományágaira.

A Monster Energy továbbra is partnere marad a PSRX csapatnak a következő szezonban.

A csapatvezető Pernilla Solberg a következőket nyilatkozta: Nagyon szomorú, de a sorozatban – WRX – lévő csapatok számának drasztikus csökkenése lehetetlenné teszi a számunkra, hogy 2019-ben maradhassunk. El sem hiszed, hogy mennyire büszke vagyok arra, amit ez a csapat elért.  Hihetetlen, hogy mindössze két éve született a csapat és ezalatt mennyi minden történt velünk és mi mindent megnyertünk egy olyan csapattal. amelyet pár hét és nap alatt hoztunk létre. Szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának, partnerének, a Volkswagen Motorsportnak, a Monster Energynek és a Volkswagen Swedenek a 2017-es és 2018-as támogatásért. Egy fantasztikus történetet írtunk közösen, amelyet soha nem fogunk elfelejteni.

A Volkswagen Motorsport igazgatója Sven Smeets a következőket nyilatkozta:

Az elmúlt két évben a WRX-ben az Audi, a Ford, a Peugeot és a Volkswagen autói között óriási verseny volt, ami fantasztikus sportteljesítményt szült, szoros versenyzést a motorsport talán legismertebb pilótái között.

A PSRX Volkswagen Sweden óriási sikert aratott ért el a WRX-ben. Ennek a sikernek nagy része Pernilla és Petter Solberg rendkívül elkötelezett munkájának köszönhetően felállította ezt a fantasztikus csapatot, míg Johan Kristoffersson hihetetlen teljesítményt nyújtott a Polo R Supercar volánja mögött.

Sajnálatos módon a WRX-ből három gyári csapat kilépése miatt a helyzet drámaiban megváltozott.  A PSRX-sel és a Volkswagen Sweden-nel együtt újra értékeltük a bajnokságban való részvételt. Nem fogadtuk el könnyedén a döntést, de közös megegyezéssel jutottunk abban, hogy nem folytatjuk a WRX-ben 2019-ben, mivel nagy bizonytalanság áll fenn a következő szezonra vonatkozó nevezések és a versenyek tekintetében.

Természetesen a Volkswagen Motorsport szorosan figyelemmel fogja kísérni a rallycross sportág elektromos meghajtásúvá válásának fejleményeit. Kezdetektől fogva támogatjuk ezt a kezdeményezést és továbbra is érdekel minket.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a promóternek, az IMG-nek és a futamok szervezőinek, akik az elmúlt években elkötelezetten dolgoztak a sportágért.

Sten Forsberg a Volkswagen Sweden igazgatója a következőket nyilatkozta: Nagyon szomorú, hogy a PSRX Volkswagen Sweden nem tudja folytatni a WRX-ben. A mi szándékunk az volt, hogy a csapat egy újabb címért küzdjön.  A döntésünk a jelenlegi körülmények eredménye. Abban reménykedünk, hogy a jövőben lezajlanak majd a megfelelő fejlesztések az elektromos bajnokság irányába. Szeretnék köszönetet mondani Johannak, Petternek és Pernillának, valamint az egész csapatnak a nagyszerű két éves munkájukhoz.

Johan Kristoffersson nyilatkozata: Nagyon szerettem az elmúlt két év minden percét, ezzel a hihetetlen csapattal. Nem tudom elhinni, hogy ilyen gyorsan telik az idő, miközben arra gondolok, hogy sokkal több sikert értünk el, mint amennyit el tudtunk volna képzelni, vagy reméltünk volna.

Őszintén szólva, óriási kiváltság volt, együtt dolgozni és versenyezni a PSRX Volkswagen Sweden csapatával. Nyilvánvaló, hogy nagyon szomorú , hogy nem tudok versenyezni a fantasztikus Polo R Supercarral, de teljesen megértem a döntés miértjét. Ha nincs elegendő versenytárs, mit is tehetnénk?

A csapattulajdonos, a háromszoros FIA világbajnok Petter Solberg nyilatkozata:

Mindnyájan láthatjuk a potenciált, de nem lenne okos dolog folytatni a PSRX Volkswagen Sweden számára 2019-ben a folytatás.

A lényeg, hogy megértsük, hogy ez egy szünet – egy szünet és nem a befejezés. Csapatként folytatjuk és együtt fogunk dolgozni. Jelenleg ettől többet nem tudok mondani, de az újévben többet fogunk tudni mondani.

Amit két év alatt elvégeztünk az abszolút nem semmi, és egyetlen csapat sem volt képes arra, hogy mindkét bajnoki címet megnyerje az első évben, ami hihetetlen kezdet volt a csapat számára. Permillával voltak álmatlan éjszakáink, hogy mindent a megfelelően megszervezzünk, de megérte. Most már a jövőn dolgozunk, építkezünk egy újabb hihetetlen kezdeten a csapat számára.

Még mindig hiszek a WRX-ben. Még mindig hiszem, hogy ez a bajnokság a leginkább fenntartható, releváns, szórakoztató és látványos és versenyképes versenyekre képes a világ bármelyik pontján.

Dolgozunk a jövőn és várakozva tekintünk arra, hogy 2019 elején megoszthassuk azokat az izgalmas terveket, amelyeket a Volkswagen kormánya mögött képzelünk el.

PSRX Volkswagen Media

************

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ