A Mecsek Rallyn is dobogóra készül a Korda Racing

A Mecsek Rallyn is dobogóra készül a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Hajrájához érkezett az Országos Rallye Bajnokság idei szezonja, október 12.-14. között a sorozat utolsóelőtti állomására kerül sor. A házigazda Pécs lesz, itt kerül megrendezésre Magyarország legpatinásabb raliversenye, az 52. Aquaprofit Mecsek Rally. A magyar első osztályú mezőny mellett a futam az FIA Historic Európa Bajnokságot is vendégül látja, valamint vasárnap a MARB mezőny is bekapcsolódik a küzdelmekbe.

 

A Korda Racing jó formában érkezik a Mecsekbe, legutóbb Ózdon mindkét R5-ös autója dobogóra állt. A két Skoda pilótája a Mecsekben is az első háromban szeretné zárni a hétvégét, ennek érdekében szerdán egy teszttel egészítették ki a felkészülést. Bár a csapatnak több hiányzója is lesz, Fekete László és Makovics Ádám nem tud részt venni a viadalon, azonban több új és visszatérő párossal egészül ki a csapat. Elkészült a közönségkedvenc Vizelli Károly és Nagy Péter Lada VFTS-e és bár az autó színei némiképp változtak, a létavértesi páros ugyanazzal a lendülettel tér vissza a versenypályákra, ami korábban jellemezte. Hevesi István szeptember utolsó napjaiban a Hilltop Rally Fesztiválon hangolt a bajnokság utolsó előtti állomására, ahová most is a Mitsubishivel és Bottyán Jánossal érkezik. A Historic mezőnyben egy igazi leganda érkezik a csapathoz, Gál „Baba” István itt mutatja be Porschéját, valamint érkezik Trexler Zoltán, aki Gyurcsik Tiborral és egy Volkswagen Golffal száll versenybe. A vasárnapi rallysprinten két párossal képviselteti magát a csapat, Sághy László és Sághy Zoltán a Mitsubishivel, Horváth Attila és Ratting Tamás a Lada VFTS-sel támad.

 

„Komoly hétvége elé nézünk, ORB, ORC, Historic EB és MARB forduló is lesz a Mecsekben.” – mondta Korda Erik a rajt előtt. „Szerdán a két Skodával tartottunk egy tesztet, ami után mindkét párosunk bizakodva tekint a verseny elé. Fontos verseny lesz Kazár Mikiék és Velenczei Ádámék számára is, mindketten a bajnoki címért vannak versenybe, bízunk benne, hogy mindketten egy-egy dobogós helyezéssel zárják majd a hétvégét. Hevesi Pisti az ORC bajnoki címéért folytatja a harcot, Horváth Attila pedig a MARB-ban számít esélyesnek a végső győzelemre, úgyhogy komoly a tét. Vannak új csapattagok is, elkészült Gál Baba Historic Porschéja, amiről elöljáróban csak annyit, hogy gyönyörű lett. Baba előfutóként, Trexler Zoli viszont az éles EB mezőnyben próbál szerencsét az I-es Golffal. Végül, de nem utolsósorban visszatérnek Vizelli Kareszék, akik ezúttal a kék VFTS-t hozzák magukkal, de ez nem gátolja meg őket abban, hogy látványos autózással szolgálják ki a közönséget. Úgy tűnik az időjárás is kegyeibe fogadja a versenyt, aminek örülünk, mert így várhatóan még több néző látogat majd ki a versenyre!”

 A Korda Racing versenyzői az 52. Aquaprofit Mecsek Rallyn és a Mecsek Rallye Sprinten:

#3 Kazár Miklós/Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, #5 Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Skoda Fabia R5, #20 Hevesi István/Bottyán János, Mitsubishi Lancer Evo VI, #50 Vizelli Károly/Nagy Péter, Lada VFTS, #30 Trexler Zoltán/Gyurcsik Tibor, Volkswagen Golf Gti, #00 Gál “Baba” István/Berger Richard, Porsche 911 Carrera RS, Sághy László/Sághy Zoltán, Mitsubishi Lancer EVO IX, Horváth Attila/Ratting Tamás, Lada VFTS

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

 

2018. október 12.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ