A legjobb verseny – Merencsics Árpád – Rally Legend beharangozó

A legjobb verseny – Merencsics Árpád – Rally Legend beharangozó

MEGOSZTÁS

Idei utolsó versenyére készül a Merencsics Árpád – Kondella-Fülep Edina duó, akik a Mitropa Kupát a Rally Legendre, míg a Peugeotot Ladára cserélték.

Az volt a terv, hogy a csapat a Rally Cittá di Bassano versenyen zárja az évet, de időközben hoztak egy olyan döntést, hogy inkább mégis a Rally Legenden indulnak el. A döntés nem volt egyszerű, hiszen mindkét verseny nagyon jó, csak a Legend hangulata teljesen más, semmi máshoz nem fogható. Árpi már többször indult rajta, Edinának ez lesz az első.

„Óriási élmény a Legenden versenyezni, hiszen rengeteg néző és sok komoly autó között lehet menni” – kezdte a beszélgetést Merencsics Árpád, majd hozzátette. „A pályák hasonlók a korábbi évekhez, minimális változás lesz. Nem kérdés, ez a legjobb verseny, szórakozni jövünk, de természetesen fontosak az idők is. A kategóriánk nem olyan erős, de a Historic abszolút nagyon izgalmas lehet.”

Edina először indul a Rally Legenden, még el sem kezdődött a verseny, de már most rengeteg élményt szerzett.

„Még nem éltem át milyen a Legend feeling, de a hely és a környék igazán lenyűgöző. Már korábban kijöttünk a helyszínre és kirándultunk egy nagyot a környéken, így azt mondhatom, hogy a Rally Legend egyben szórakozás és versenyzés is. Már nagyon várom, hogy a verseny hangulata rabul ejtsen” – tette hozzá Kondella-Fülep Edina.

A verseny csütörtökön az Eberhard Time Challenggel indul, ahol két gyorsaságin a versenyzők bemutatják autóikat a nézőknek. Lehet őrültködni, ezek az eredmények nem számítanak bele a versenybe. Péntek délelőtt shakedown, majd estétől elkezdődnek a küzdelmek. Szombaton hat gyorsasági, vasárnap pedig négy szakasz vár a mezőnyre. Az időbeosztás nagyon más, mint mindenhol, itt lehetőséget adnak a versenyzőknek, hogy találkozzanak a rajongókkal, és hogy kipihenjék a péntek éjszakai versenyzést is.

A csapat együttműködő partnerei: Raiker Kft., ATG&CO Kft., Dèl-Projekt Kft., SeqOmics Kft., Ecoffice Technology Kft., Dokutech Center Kft., Egrokorr Zrt., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., C+D Mérnöki Kft., Agrivál Kft., Erkomm Kft., Gazda Trans Kft., Novics és Társa Közműépítő Kft., Nyilas Gsm Kft., Szegecs Patrol Security Kft., Nagyatád.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ