Tűzijátékkal debütált az idei Rallylegend

Tűzijátékkal debütált az idei Rallylegend

MEGOSZTÁS

És nem csak virtuálisan, hanem egy tűzijáték-show-t ünnepeltünk, a hatalmas és lelkes közönséggel együtt, akik már helyet foglaltak sok órával a rajt előtt –  Ken Block, a “Legend Show” első győztese, valódi kihívás volt a 20 elit sofőrnek és autójuknak – akik amúgy a ralin is részt vesznek – a körforgalom fesztiválon, amely a Rallylegend új találmánya. A körforgalom közepén tanyázó szakértő zsűri voksolt a legjobb „kezelésre” – a világszerte videóiról ismert amerikai kaszkadőr nyert, Alex Gelsonimoval az oldalán az „doppingolt” Ford Escort Cosworth-al. A szoros harcban, az ellenkező oldali indulással, és a két kocsi párhuzamos indulásával, Block Mattias Ekströmöt verte meg az Audi S1 RX-el míg harmadik Gigi Galli lett a szintén rallycross Kia Rio-val.

“Ez egy fantasztikus és magával ragadó show – kommentálta a végén a győztes Ken Block, aki az ilyen típusú show igazi mestere -, jól éreztük magunkat, kellemesen szórakoztunk. De mindenekelőtt azt gondolom, hogy szórakoztattuk azokat, akik azért jöttek, hogy részt vegyenek a “The Legend Show” ezen érdekes újdonságán …

Az összes többi „top pilóta” is felvillanyozta a nézőket, kezdve a Historic autóktól, növelve a hangulatot az előadás-formátumban, egészen a Thierry Neuville Hyundai i20 Coupé-hoz vezetve. Micsoda nap volt!

NYITÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SZTÁROKKAL

Zsúfolt Rallylegend 2019 sajtókonferencia zajlott a Rallylegend Aréná-ban csütörtök reggel. Marco Podeschi, oktatási és sportügyi államtitkár, Augusto Michelotti, a San Marino Köztársaság kormányának képviselője, a környezetvédelmi és idegenforgalmi államtitkára, Paolo Valli, a Rallylegend szervezője és a FAMS elnöke, Vito Piarulli, a Rallylegend társszervezője, Mauro Zambelli, versenyigazgató, valamint a top versenyzőket képviselve, Ken Block, Miki Biasion és Gigi Galli részvételével bemutatták a Rallylegend négy napját, annak fejlődését és a fő eseményeket.

Nagyrabecsülésüket fejezték ki a kétszeres világbajnok Miki Biasion-nak, aki kihagyhatatlan résztvevő a San marinói rendezvényen, Gigi Galli-nak, aki lelkesedéssel tér vissza a Rallylegend-re, ő már ismeri a sok rajongó szenvedélyét és rajongását, és Ken Block, az amerikai „kötéltáncos”, aki elmagyarázta, hogy úgy döntött, hogy részt vesz, miután sok minden jót hallott a Rallylegendről.

PIRELLI “JUMP AWARD” ÉS ÁLOMNYARALÁS ANTIGUÁN

Szakértő zsűri értékeli a legszebb „mutatványokat” a  szombati Legend1 gyorsasági szakasz látványos pontjain. A sorrendet a pontozás alapján állapítják meg (hozzáadva az ugrások eredményét a kijelölt helyeken)az összes Pirellivel induló versenyző részt vesz, az alábbi három kategóriában: Historic, Mítosz, és WRC.

A Pirelli és a Rallylegend által felkínált díjak nagyon érdekesek lesznek.

Az Antigua Legend Cup már hagyomány a Rallylegend-en. Az álomdíjakkal járó trófea, amely a vitorlás regatták szabályainak és együtthatóinak felhasználásával lehetővé teszi a leglassabb autók számára, hogy ugyanazon a szinten versenyezzenek az adott rangsor leggyorsabbjaival. Nagyon hívogató a díj, amelyet a leggyorsabb Rallylegend versenyző kap, függetlenül a rendelkezésre álló autótól. Így nyitott a verseny összes csapata előtt. A “Menj gyorsan, mint a szél, nyerj egy álom nyaralást” mottóval egy kétnapos álom szabadság a Karib-térségben a fődíj. Ez egy olyan „verseny a versenyben” lesz, amely a vitorlázási versenyek rendszerén alapul, és együtthatós időmérő rendszerrel meghatározza, ki a leggyorsabb Rallylegend sofőr, függetlenül attól, hogy milyen járművet hajtott.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ