A kilencszeres világbajnok Loeb nyerte a szuperspeciálist – SS6 Concepcion – Bicentenario

A kilencszeres világbajnok Loeb nyerte a szuperspeciálist – SS6 Concepcion – Bicentenario

MEGOSZTÁS
2019 FIA World Rally Championship
Round 06 Rally Chile
09-12 may 2019
Day 1, Action, Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sebastien Loeb remek délutánt zárt tegnap a COPEC Rally Chile 2019 pénteki versenynapján. A francia világbajnok 0.6 másodperccel verte csapattársát Neuvillet és 2.0 másodperccel Meeket a nap záró szuperspeciálisán. Az összetettben nincs változás, Tänak vezet, Ogier és Latvala előtt.

Sebastien Loeb: Nagyon élveztem ezt a szakaszt, olyanok voltak a szurkolók a pálya mentén, mintha egy videójátékban lettem volna. Elégedett vagyok, hogy a délután folyamán folyamatosan javultunk.

A futam állása az SS6 Concepcion – Bicentenario – 2.20 km – után:

1.Tänak 1:24:12.8 ó
2.Ogier +22.4 s
3.Latvala +28.8 s
4.Neuville +29.5 s
5.Meeke +46.5 s
6.Loeb +48.7 s
7.Evans +1:01.4 p
8.Mikkelsen +2:08.1 p
9.Suninen +2:09.1 p
10.Lappi +2:18.3 p

Tänak: Jól kezdődött a délelőtt, amelyet egy még jobb délután követett. Remekül éreztem magam az autóban. A következő két napra fogok fókuszálni. A Toyota Gazoo mérnökei remek munkát végeztek mwegtalálva a Yaris egyensúlyát és én a lehető leggyorsabban tudtam vezetni azt.
Ogier: Ez egy kihívásokkal teli nap volt! Egyértelmű volt a nap folyamán, hogy Tänak sebességét meg sem tudtam közelíteni. Holnap igyekszem majd megközelíteni, aztán meglátjuk majd, hogy mi történik, mert hosszú út áll még előttünk.
Latvala: Most már minden rendben van, az előző gyorson elkövetett hibám miatt. Ezen a futamon is felértékelődik a rajtpozíciónk. Ma szerettem volna egy egyetletes, jó teljesítményt nyújtani, de ez nem sikerült minden szakaszon.
Neuville: Nem abban a pozícióban vagyok, amelyben szerettem volna lenni,de keményen fogom ostromolni Latvala pozícióját holnap.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ