A Hyundai Motorsport új elnöke Sean Kim

A Hyundai Motorsport új elnöke Sean Kim

MEGOSZTÁS

Sean Kimet mutatták be a Hyundai Motorsport GmbH (HMSG) új elnökeként, aki azonnali hatállyal a vállalat alzenaui székhelyén kezdi meg munkáját.

Kim úr Scott Noh-t váltja, aki négy sikeres év után visszatér Koreába, hogy a Hyundai Motor Company-nál új pozíciót töltsön be a felsővezetés rutinszerű rotációjának részeként.

Elődjéhez hasonlóan Kim úr fogja irányítani a HMSG részvételét az FIA Rally Világbajnokságban (WRC), az FIA ETCR – eTouring Car World Cup-ban és az ügyfélversenyzési programban.

Alzenau, Németország

2022. április 8. – A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy változás történt a felső vezetésben: a koreai Sean (Seon-Pyung) Kim veszi át a vállalat elnöki szerepét.

Kim úr Scott Noh leköszönő elnököt váltja, aki négy év után új pozíciót vesz át a koreai Hyundai Motor Company-nál, a Hyundai globális szervezetén belül szokásos felsővezetői rotáció részeként.

Scott Noh úr : “Nagyszerű lehetőség és tapasztalat volt, hogy a Hyundai Motorsporttal dolgozhattam, egy erős csapattal, akikkel sok emlékezetes pillanatban volt részem. Megtiszteltetés volt a csapatot két WRC gyári címhez vezetni, most egy tervezett költözés részeként visszamegyek Koreába új kihívásokat keresve, az Alzenauban eltöltött idő felejthetetlen emlékeivel.”

Kim úr elnöki kinevezése a vállalat tizedik évében a szervezet folyamatban lévő WRC-tevékenységeit fogja irányítani, amelyben a hibrid technológia került előtérbe, valamint az ETCR, a WTCR és az ügyfélversenyzés megújított programjait.

Az ezredforduló óta dolgozik a Hyundai-nál, és több mint két évtizedes platform- és járműfejlesztési tapasztalattal érkezik Alzenauba. Eddigi pályafutása során négy évet töltött a WRC járműfejlesztési csapat tagjaként a Hyundai Motorsport sorozatban való debütálását megelőzően, valamint öt évet a Namyangban található High Performance Vehicle Development Centerben.

Kim úr elmondta: “Nagy örömmel veszem át Scott-tól a Hyundai Motorsport elnöki szerepét, és folytatom azt a munkát, amelyet az elmúlt négy évben oly sikeresen felügyelt. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már 2014-ben a WRC-be való nevezésünk előkészítésén dolgozhattam a járműfejlesztésen, így az évek során végignézhettem, ahogy a vállalat egyre erősebbé válik. Izgalmas időket élünk a Hyundai márka számára, hiszen a hibrid technológia a WRC-ben és az elektromos versenyzés az ETCR-ben releváns technológiatranszfert teremt a motorsport és a nagyteljesítményű személyautóink között.”

Sean (Seon-Pyung) Kim profilja
Kim úr több mint húsz éve dolgozik a Hyundai szervezetén belül, 2000-ben csatlakozott a vállalathoz. Tíz évig dolgozott a hátsókerék-hajtású platform tervezésén a Genesis fejlesztésén, mielőtt a WRC prototípus járművek fejlesztésébe került volna, ami segített a Hyundai Motorsport létrehozásának előkészítésében.

2014-ben Kim úr a Namyangban található “High Performance Vehicle Development Center”-be költözött, ahol 2019-ig támogatta a Hyundai i30 N, i30 Fastback N és Veloster N járművek gyártását. Az elmúlt három évben a funkcionális koncepciófejlesztés járműarchitektúrájára összpontosított, de most Németországba költözik, hogy a Hyundai Motorsport GmbH-t vezesse, amely fennállásának tizedik éve felé halad.

Hyundai Media

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ