A Hyundai Motorsport is kiteregette a kártyáit – FIA WRC 2020

A Hyundai Motorsport is kiteregette a kártyáit – FIA WRC 2020

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport 2020-ban mindkét világbajnoki címért bejelentkezett

A Hyundai Motorsport a FIA WRC 2020-as szezonjának azzal a nem titkolt céllal vág neki a január 23-26. között megrendezésre kerülő szezonnyitó Rallye Monte-Carlo-nak, hogy mindkét bajnoki címet szeretné megszerezni.

A csapat négy pilótapárossal vág neki a versenynaptárban szereplő futamoknak – Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Ott Tänak / Martin Järveoja, Dani Sordo / Carlos del Barrio, Sébastien Loeb / Daniel Elena.

A Hyundai Motorsport 2019-ben négy győzelemmel és 13 egyéni dobogós pozícióval nyerte meg a gyártói világbajnoki címet a FIA WRC-be történő visszatérésének hatodik évében.

Scott Noh – Hyundai Motorsport, elnök

Sikeres és az eredményekben kiemelkedő évet zártunk, ideértve az első WRC címünket is az üzleti tevékenységünk minden területén. Jelentős és sokatmondó eredmények ezek a Hyundai Motorsport számára, amelyekre építünk. Azt reméljük, hogy 2020-ban mindkét bajnoki címért versenyben leszünk és küzdeni tudunk majd a győzelemért. Úgy gondolom, hogy egy erős és új felállású csapatunk van.

Andrea Adamo – Hyundai Motorsport, csapatvezető

Rendkívül sikeres évünk volt a 2019-es, de minden újra íródik, tiszta lapról indul, amikor elkezdtük a felkészülést 2020-ra. A következő szezon célkitűzései egyértelműek: a versenynaptár minden futamán harcolni a győzelemért és a legjobbunkat nyújtva megszerezni a pilótai és a gyártói világbajnoki címet. Tudjuk, hogy a verseny nagyon magas hőfokú lesz, ezért minden alkalommal meg kell győződnünk arról, hogy műszaki csomagunk a lehető legjobb legyen. Vitathatatlan, hogy a WRC egyik legerősebb csapatösszetétele a miénk Thierry-vel, Ott-tal , Dani val és Sébastien-nel, ami a Hyundai hírnevét tükrözi a motorsportban, hogy képesek vagyunk ilyen tehetséges versenyzőket alkalmazni. Óriási figyelmet szeretnék szentelni az előttünk álló szezon történéseinek.

Hyundai I20 WRC Livery

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

Thierry Neuville #11

2020-nak a csapat gyártói címének motivációjával vágunk neki, miközben soha nem látott eltökéltséggel szeretnénk a pilótai világbajnoki címet megszerezni. Negyedszer végeztünk egymás után a második helyen, úgy érzem, hogy most itt az ideje, hogy ez megtörténjen. Természetesen nem lesz könnyű, mivel rengeteg tehetséges páros van a mezőnyben. Megmutattuk korábban a gyorsaságunkat, a következetességünket és a rugalmasságunkat minden kihívással szemben. Szeretnénk kihasználni többéves tapasztalatunkat és dupla jutalommal szeretnénk megajándékozni a Hyundai Motorsport csapatát, kemény munkájáért.

Ott Tänak #8

Van még időm arra, hogy berendezkedjek az új otthonomban a Hyundai Motorsportban, ahol meleg fogadtatást kaptam. Sosem könnyű azonnal a leggyorsabbnak lenni egy csapatváltásnál, de már most úgy érzem, hogy jó irányba haladunk. A csapat már megmutatta a képességeit, a WRC futamok során a gyártói cím megnyerésével. Az első benyomásom az autómról nagyon pozitív volt és meg vagyok arról győződve, hogy együtt képesek vagyunk mindkét cím elnyeréséért küzdeni ebben az évben.

 

Dani Sordo #6

Nagyon különleges lehetőség a számomra, hogy a Hyundai Motorsportnál folytathatom a WRC karrieremet. Több feledhetetlen közös pillanatot értünk el az évek alatt, köztük a szardíniai győzelmünket – azt a napot, soha nem fogok elfelejteni. Minden új szezon, egy új kezdet és soha nem lehet előre megjósolni, hogy milyen eredmények születnek rallyról, rallyra. Mindig az adott futamra koncentrálunk azzal a céllal, hogy a lehető legjobban felkészüljünk mi is és az autó is. Célunk az, hogy sikerrel biztosítsuk a csapat számára a gyártói címet.

Sébastien Loeb #9

Nagyon élvezetes első szezonom volt a csapattal 2019-ben. A chilei dobogó volt a legfontosabb esemény, de az év során sikerült néhány területen javulnunk, amelyeket 2020-ban szeretnénk az előnyünkre fordítani. Személyre szabott programunkkal , amelyek erősségeinket emelik ki, lehetővé teszik a számunkra, hogy a csapat számára fontos címért küzdhessünk. Az idei versenynaptárban lesz néhány új futam, amelyeket nagyon várok és több klasszikus gyorsot és néhány új kihívást!

A 2020-as FIA Rally Világbajnokság (WRC) futamain a Hyundai Shell Mobis World Rally Team az alábbi rajtszámokat fogják használni: # 6 Dani Sordo / Carlos del Barrio; # 8 Tänak Ott / Martin Järveoja; # 9 Sébastien Loeb / Daniel Elena; # 11 Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul.

 

A Hyundai Motorsport két Hyundai i20 R5 autót indít a WRC2 kategóriában. Az autókat a norvég Ole Christián Veiby és az orosz Nikolay Gryazin fogják vezetni a bajnokság nyolc futamán. Az autókat az észt RedGrey Team fogja üzemeltetni, első alkalommal a januári Monte-Carlo Rallyen.

Ole Christian Veiby

Nagyszerű érzés csatlakozni a Hyundai Motorsporthoz. Azt gondolom, hogy nagyon versenyképes csapat leszünk. Alig várom, hogy kezdjünk. Nem titok, hogy a cél mindig a legjobb pozíciókért küzdeni. Úgy gondolom, hogy ha egyénileg erősek vagyunk, akkor csapatként is képesek leszünk jól teljesítenünk. Azt is remélem, hogy több R5-s autóval  szerzett tapasztalatom értékes lesz az i20-as R5-s fejlesztésekor.

Nikolay Gryazin

Ez egy fantasztikus lehetőség Jaroslavnak és nekem is, hogy csatlakozhassunk 2020-ban a bajnok csapathoz. Örülök, mert érzem a csapat motiváltságát és támogatását a WRC2 programunk iránt. Egy gyári csapathoz való csatlakozás egy újabb lépés a karrieremben. Meg vagyok győződve arról, hogy újabb szintet tudok majd lépni a Hyundai Motorsport segítségével. Teljes mértékben készen állok a legjobb eredmények elérésére a csapat színeiben. Csodálom, amit a Hyundai elért és azt a kemény munkát is, amivel bajnokká tudtak válni. Biztos vagyok abban, hogy a csapat és a csapattársam  sok mindenre megtanítanak majd. Szeretnék köszönetet mondani a Hyundai Motorsportnak és Andrea Adamonak, hogy bíznak bennem és a csapat színeiben versenyezhetek.

Hyundai Motorsport Media

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ