A Hyundai Motorsport bemutatta juniorjait

A Hyundai Motorsport bemutatta juniorjait

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport hat fős ralis junior csapatának élén a 24 éves norvég Ole Christián Veiby áll, aki második szezonját kezdi a dél-koreai csapat színeiben, csapattársai Oliver Solberg és a WRC3 bajnoka Jari Huttunen lesznek 2021-ben.

2021 FIA World Rally Championship
Round 01, Rallye Monte-Carlo 2021
21-24 January 2021
Oliver Solberg
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A tinédzser Oliver Solberg idén csatlakozott a Hyundai WRC2 csapatához és februárban már túl is volt első WRC futamán Finnországban, ahol a hetedik helyen zárt i20 Coupe WRC-vel az Arctic Finland Powered by CapitalBox futamán.

A 27 éves Huttunen visszatér a programba 2018-as kiválasztása után. Egy kiábrándítóan gyenge szezont követően, kimaradt a Hyundai tehetségprogramjából, amikor a program szünetelt.

Gyakorlatilag ebbe a körbe tartozik a 23 éves francia Pierre-Louis Loubet is, aki idén a Hyundai 2C Compétition Csapatában a teljes szezont fut a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

Josh McErlean / ERC Rally Hungary / matezsoltee – www.rvo.hu

A junior program új arca Josh McErlean, aki 2021-ben a WRC3 kategóriában mutatkozott be, miközben az ERC-ben és a Brit bajnokságban is versenyzett. A Motorsport Ireland Rally Academy támogatásával a 21 éves McErlean második WRC futamán tett komoly benyomást az ACI Rally Monza futamán a dél-koreai csapat előjáróira.

Gregoire Munster/ERC Rally Hungary / matezsoltee – www.rvo.hu

A Hyundai hatost a 22 éves Gregoire Munster zárja. A fiatal belga pilóta a tavalyi ERC harmadik helyét szerezte meg a BMA csapatával. 2021-ben a belga bajnokságra összpontosít.

A Hyundai harmadik éve működteti Customer Racing Junior Driver Programját. Fiatal tehetségei számára biztosítja a fejlődést a rallyban és a zárt pályás kategóriákban. A pilóták mérnöki támogatás mellett mentori támogatást kapnak a Hyundai WRC pilótáitól, valamint médiatréningeken vesznek részt és közösségi média támogatásban is részesülnek.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ