A Hankook támogatja a fiatal női autóversenyzőket

A Hankook támogatja a fiatal női autóversenyzőket

MEGOSZTÁS

Habár az autóversenyzést sokan hagyományosan férfias sportként tartják számon, a rallycrossban egyre több fiatal lány is komoly sikereket ér el. Nekik biztosít lehetőséget a Hankook Racer Cup versenysorozat, ami a 12 és 22 év közötti fiatal rallyversenyzők kibontakozását, szakmai fejlődését segíti elő. Az alábbiakban négy olyan fiatal női autóversenyzőt mutatunk be, akik előtt komoly karrierlehetőségek állnak a motorsportokban.

 

A Hankook mint a motorsportok elkötelezett támogatója számára rendkívül fontos az utánpótlás nevelése, éppen ezért a Hankook Racer Cup-on keresztül is támogatja a fiatal rallycross versenyzők szakmai fejlődését. „Legnagyobb örömünkre az autóversenyzés a korábbi sztereotípiákkal szemben mostanra mindkét nem számára azonos lehetőségeket biztosít. Büszkék vagyunk arra, hogy a Hankook Racer Cup-ban számos fiatal női versenyző is komoly sikereket ér el, és a továbbiakban is szeretnénk támogatni őket karrierjük kiteljesedésében” – fogalmazott Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország kommunikációs vezetője.

A vállalat a fenti célokkal összhangban a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Hankook Racer Cup fiatal női versenyzőit kérdezte szakmai céljaikról, az autóversenyzés terén számukra elérhető érvényesülési lehetőségekről.

Ezzel kapcsolatban Turán Lotti úgy fogalmazott: szerinte az autóversenyzés a teljesítményről szól, a beilleszkedés „semmivel nem nehezebb lányként, mint fiúként”. Lotti emellett úgy látja, a versenysport a tanulással is abszolút összefér. „Természetesen van, hogy nehéz, hiszen tesztelünk vagy éppen versenyen vagyunk a hétvégén, és készülni is kell az iskolára. Sok segítséget kapok a szüleimtől, és a tanáraim is támogatnak benne” – tette hozzá. Lottiéknál az autóversenyzés családi hagyomány, ugyanis édesapja, Turán Frigyes többszörös magyar rallybajnok. Lotti úgy tervezi, ő is szeretne még néhány évet a rallycross szakágban eltölteni, ezen túlmutató karrierterveit pedig a jövőre bízza.

Farkas Linda szintén a családból hozta magával az autóversenyzés iránti szenvedélyét, hiszen édesapja és bátyja is versenyzői múlttal rendelkezik. A Hankook Racer Cup kapcsán úgy fogalmazott: „ez egy rendkívül tartalmas és érdekes sorozat mind a hétvégéken szerzett tapasztalataink miatt, mind amiatt, ahogyan felkészülünk egy-egy futamra, kiváló kezdés a fiatalok számára”. Linda szintén úgy érzi, nőként semmilyen negatívumot nem tapasztal a vegyes mezőnyben, éppen ezért más lányokat is arra bátorít, hogy próbálják ki magukat az autóversenyzésben, hiszen egy versenyhétvége semmi máshoz nem hasonlítható élményeket nyújt.

Korda Réka és Zsófia szintén édesapjuknak köszönhetik a rallyversenyzés szeretetét, akivel már egészen kiskoruktól fogva kijártak a versenyekre, illetve 6 éves koruktól quadon is kipróbálhatták magukat. Zsófia úgy látja: a Hankook Racer Cup egy nagyon jó lehetőség fiataloknak, akik bele szeretnének kezdeni a versenyzésbe és akár teljesen újak a sportban, de a 2022-es szezonban debütált Réka is bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a szereplése jó alapot fog adni későbbi karrierjéhez. A két nővér egyetért abban, hogy a rallycrossban egyáltalán nem jelent akadályt nőként versenyezni, és más lányokat is arra bátorítanak, hogy merjenek belevágni a versenysportba, hiszen ahogy Zsófia fogalmazott: a versenyzés során „nagyon sok hasznos dolgot is megtanulhatunk, ami a hétköznapokban is segítségünkre lehet”.

A Hankook Racer Cup versenysorozatról bővebb információ az alábbi oldalon elérhető: https://hankookracercup.com/hu/, míg a Hankook Tire motorsportokat támogató tevékenységéről az alábbi címen olvashat: https://www.hankooktire.com/global/motorsports.html

 

###

A Hankook Tire vállalatról

 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig rallyn résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

 

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com

 

Kapcsolat:

Hankook Tire Magyarország Kft. | Kommunikációs Osztály | 2459 Rácalmás, Hankook tér 1.

 

Roy Katalin

kommunikációs vezető

roykatalin@hankookn.com

 

Pacsirszky Attila

kommunikációs szakértő

pacsirszky@hankookn.com

+36-25/556091

Vercz Vivien

kommunikációs asszisztens

vercz.vivien@hankookn.com

+36-25/556009

Tóth Alexandra

kommunikációs szakértő

alexandra.toth@hankookn.com

+36-25/556096

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ