Ogier a dobogón, Evans továbbra is vezeti a pilóták pontversenyét

Ogier a dobogón, Evans továbbra is vezeti a pilóták pontversenyét

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally d’Italia Sardegna / October 8-11, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

A Toyota pilóták pénteki rajtpozíciói – a bajnokságban elfoglalt helyezéseiknek köszönhetően – megnehezítették számukra, hogy az első méterektől küzdjenek a szardíniai homokos, kavicsos szakaszokon a futamgyőzelemért.

Miután a szombati hat szakaszból négyet megnyert az Ogier – Ingrassia kettős, a második helyre lépett elő 27.4 másodperces hátrányban az éllovas páros mögött. Vasárnap mindkét alkalommal megnyert Cala Flumini szakaszt követően a szombati hátrányukat 9.2 másodpercre csökkentették az utolsó gyors előtt. Végül csak 6.1 másodpercre maradtak el a győztestől az összetett harmadik helyén zárva, újabb értékes pontokat szerezve útban hetedik világbajnoki címük megszerzéséért folytatott harcban.

A pénteki takarítói pozíciónak köszönhetően, a szakaszokat elsőként teljesítő Evans – Scott páros számára összességében szintén jó eredménynek számít az összetettben elért negyedik hely.  A pilótapáros arra összpontosított, hogy megőrizzék pozíciójukat a futam befejező napján. A vasárnapi első két gyors után 33 másodpercre növelték az előnyüket a mögöttük autózókkal szemben. Ogier és Evans is fontos pluszpontokat szerzett a Power Stagen nyújtott harmadik és negyedik helyüknek köszönhetően.

Tommi Mäkinen – csapatfőnök

Nagyon érdekes volt a rali utolsó napja. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy a végeredmény nem a mi oldalunkra dőlt el. Seb vasárnap reggel ragyogó munkát végzett, hogy eltüntesse a vezető pilóta előnyét, majd egy igazán izgalmas csata alakult ki. A különbség a végén minimálissá vált, köszönhetően a pénteki rajtpozíciónak. Figyelembe véve ezt Seb és Elfyn is nagyon jó teljesítményt nyújtott és értékes pontokat szereztek a pilóták pontversenyében, bizakodva várjuk a záró, aszfaltos futamokat.

2020 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally d’Italia Sardegna / October 8-11, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Sebastien Ogier – #17 Toyota Yaris WRC

Gyakorlatilag egy nagyon intenzív hétvégén vagyunk túl. Természetesen a harmadik helyünk talán nem azt mutatja, de ez van. A rally nagy részében másodikak voltunk a szakaszokon, aminek köszönhetően értékes időt veszítettünk. Utána is nagyon nehéz volt. Úgy gondolom azonban, hogy mindent megtettem és nem csalódtam a teljesítményemben, ennek köszönhetően értékes bajnoki pontokat szereztem. Egyre jobban sikerül belaknom a Yaris WRC-t és a teljesítmény is megvan. Csak folytatnom kell és bizakodva tekinteni a jövőre.

2020 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally d’Italia Sardegna / October 8-11, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Elfyn Evans – #33 Toyota Yaris WRC

A vasárnapi fő célunk az volt, hogy az éllovas pilóta mögött maradva, biztonságban tudjuk őrizni a helyezésünket. Sajnos nem sikerült annyi pontot szereznünk a Power Stagen, mint amennyit szerettem volna, de összességében sikerült megőriznünk a pozíciónkat és a hétvégét értékes pontokkal sikerült zárnunk. Természetesen mindig többet szeretnél, mint a negyedik hely, de tisztában voltunk azzal, hogy elsőként a szakaszokon nehéz lesz. A nap végére gyakorlatilag kiszálltunk a dobogóért folytatott küzdelemből. Folytattuk a küzdelmet és az idők lassan közelebb kerültek az éllovasokéhoz. Azt gondolom, hogy az elért negyedik hely volt a legtöbb, amit el tudtunk érni ezen a hétvégén. Aszfalton elsőnek lenni általában előnyt jelent, azt reméljük így ez most is.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ