Minden úgy lesz… ahogy lennie kell

Minden úgy lesz… ahogy lennie kell

MEGOSZTÁS

Mindenre volt ideje Kurtos Robinak és Fridrik Gergőnek, csak a pihenésre nem. Tolták ezerrel a szervezés segítését, hogy minél gördülékenyebben zajlódjon le a Nyíregyháza-Zemplén ERC.

Nyugodtabb a helyzet a Mecsek Rali óta?
– Attól függ mire gondolsz. Ha a pécsi incidensre, akkor azzal rég nem foglalkozunk. Mindenki számoljon el a saját lelkiismeretével, van nekünk jobb dolgunk is. Amúgy az autóval pont annyi történt, hogy működőképes, de örülünk, ha pár métert tudunk vele gurulni. Most más kapott elsődleges helyet, ezért mi kicsit háttérbe szorítottuk magunkat.

Pedig elég viseltes lett a Micu Pécsen.
– Igen, de már megszoktuk. Akik követik a facebook oldalunkat láthatják, hogy évek óta vállalunk „ároktisztítást versenyautóval”, „bozótírtást és gallyazást versenyautóval”, és ennek vannak járulékos költségei. Viccelünk-viccelünk, mert hát mi mást tudunk tenni utólag, semmit. Megcsináltuk a talpast, meg elhajlott ott elég sok minden. Beállítjuk a lámpákat, aztán kb. ennyire futotta most, állítgathatjuk az órát oda-vissza, a 24 óra, az 24 óra marad.

De jó célt szolgáltok azzal, hogy háttérbe tettétek a saját dolgaitokat.
– Igen, megígértem Márknak, hogy a Nyíregyháza-Zemplén Rali szervezésében segítek, amiben tudok. Mivel ERC is egyben, így még több teendőnk van/volt, de bízunk benne, hogy megéri a befektetett munka, és a versenyzők, valamint a nézők is jól fogják majd érezni magukat. Szeretnénk, ha hagyománya lenne ennek a futamnak, és a külföldi párosok hírét vinnék, hogy ez egy klassz pályákon zajló rendezvény, és megéri ide jönni máskor is. Ha ez így lesz, akkor azt mondom megérte, időt és energiát nem kímélve minden tudásunkat belefektetni.

Mi lenne a legkellemesebb élmény így a záró futamon?
– Azt gondolom, hogy ha a fáradtság ellenére is végre beülhetünk a versenyautóba, és újra hallhatjuk a duruzsolását a céldobogóig, akkor mi ennyivel meg is elégszünk. Szeretnénk jó helyen zárni a bajnokságot, de a matematikai esély mellé oltári nagy szerencse is fog kelleni. Hogy bízunk-e a szerencsénkben? Persze, hogy bízunk, hogy a fenébe ne bíznánk – nevet Robi. Minek is mennénk a versenyre, ha nem a jó helyezés motiválna. Minden úgy lesz… ahogy lennie kell – tette hozzá Gergő.

Reklámpartnerünk:
East Motorsport; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; ZRP Építőipari Kft.; DREXLER TRAFFIC Bt.; Fakitermelő és Feldolgozó Kft.; New Foam System Hungary Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ