Ogier eltökélten harcol tovább

Ogier eltökélten harcol tovább

MEGOSZTÁS

Sebastien Ogier fogadalmat tett, hogy igyekszik nyomást gyakorolni a világbajnoki címért folytatott harcban a jelenlenleg 23 pontos előnnyel élen álló Thierry Neuville-re. A belga éllovas Ogier defektjét, Sordo hibáját, majd Latvala technikai gondjait kihasználva, két ponttal tudta növelni előnyét az összetettben a 36. ADAC Rally Deutschland futamát követően Ogier előtt négy futammal a szezon vége előtt.

A világbajnoki címvédő a második helyről a kilencedikre esett vissza a német aszfaltos VB futam szombat délutáni, második panzerplättei defektjét követően. A világbajnoki címvédő páros a szakaszon ki is cserélte az sérült abroncsot. A szakaszgyőztes Dani Sordo idejéhez képest – 21:55.4 p – Ogier a 21. helyen ért célba +1:43.0 percet veszítve.

Ogier vasárnap megnyerte a Power Stage szakaszt – SS18 Bosenberg [Power Stage] – 14.04 km -, míg a futamot a negyedik helyen fejezte be, így Neuville a második helyezésével újabb két ponttal növelte az előnyét a bajnokságban az ötszörös világbajnok előtt. A két éllovas között 23 pont a különbség Neuville javára.

Sebastien Ogier: A Power Stage-nek köszönhetően 17 értékes pontot szereztünk, ami gyakorlatilag megmentette a hétvégénket. Annak ellenére, hogy nem sikerült csökkenteni a hátrányunkat, de még mindig van esélyünk és eltökélt szándékom, hogy folytatom a küzdelmet.

Az M-Sport világbajnok pilótája elmondta, hogy nem volt más választása, mint megállni és lecserélni a defektes kereket, annak ellenére, hogy az időveszteséggel gyakorlatilag meggátolta a további harcot a futamgyőzelemért.

Mindannyian tudjuk, hogy a Panzerplätte egy lottó, és ezen a hétvégén, mi nem nyertünk. Azonnal felismertük, hogy az első helyért folytatott küzdelem a számunkra ott véget ért, mert még 32 kilométer volt hátra, így lehetetlen lett volna defektes kerékkel tovább mennünk, nem volt mit tennünk, meg kellett állnunk.

Annak ellenére, hogy nem sikerült felállni a pódiumra az ötszörös világbajnoknak, mégis elégedett volt a Ford Fiesta RS WRC németországi teljesítményével.  Ez az ötödik hely egészen más ötödik hely volt, mint a legutóbbi finn futam ötödik helyezése.

Jó versenyhétvégénk volt és ez a teljesítmény újra a korábbi futamokat idézte a frusztráló finn futamot követően. Nagyon örülök az egész csapat hétvégi teljesítményének.

Mindazonáltal, úgy alakultak a dolgok, hogy megakadályoztak minket abban, hogy jó eredményt érjünk el, ergo ez egy frusztráló eredmény a számunkra.

Fotók: M-Sport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ