15. Rally Guanajuato México 2018 – Loeb átvette a vezetést!

15. Rally Guanajuato México 2018 – Loeb átvette a vezetést!

MEGOSZTÁS

9 szakasz a mexikói pokolban. 140.35 kilométer. Ki lesz az első a mai nap végén? Megjósolni is lehetetlen. Egy biztos Sebastien Loeb megmutatta talentumát! Hihetetlen amit eddig teljesített a kilencszeres világbajnok!

SS13 – El Brinco – 9.98 km

Ogier nyerte a gyorsot 5:29.6 perccel, míg az összetettben 2:34:48.5 órás idővel Sebastien Loeb vezeti a futamot.

Loeb : Örülök ennek a harcnak, de nehéz lesz megtartani az előnyt, mert a két utóbbi szakaszban elveszítettünk egy kis időt, de igyekezni fogok elől maradni.

Sordo: Nagyon elégedett voltam, az autó egyensúlyával. Sokkal jobb volt, mint reggel. A reggeli lassúbb szakaszokon nagyon szenvedtem a kigyorsításokkal, Most jobb volt, gyorsabbak voltunk.Örülök, hogy visszajöttünk.

Meeke: Hibáztam többször is. Az egyik sarokban megtorpant az autó, majd a másikban gond volt a fékúttal a cél közelében. egy kicsit összefüggéstelen volt, hogy őszinte legyek.

Ogier: Gond volt az önindítónkkal, de a szakasz rendben volt. Féltem, hogy lefulladok a rajtvonalon, már nagyon várom a a második kört.

Neuville: Tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz, a rajtpozíciónk miatt. Ez nagyon frusztráló aszámunkra, de részea játéknak.

SS12 – Otates 1 – 26.37 km

17:55 – Sordo – Jól éreztem magam az autóban, de az időm nem jó.
17:51 – Loeb – Krisnek remekül sikerült a szakasza.Nem volt egy jó szakaszunk. Nagyon keskeny és nehéz volt. A végén úgy mentem, ahogy bírtam, de ez nem volt elég!
17:45 – Meeke: Nagyon technikás a szakasz kanyarról, kanyarra. Nagyon elégedett vagyok az időmmel. A Citroen brit pilótája vezeti a szakaszt 20.26.9 perccel.

17:42 – Ogier: Igyekeztem nyomni, ahogy csak lehet, de ettől nem tudok többet tenni, a határon autózom.
17:39 – Mikkelsen lassabb, mint Neuville, +1.4 másodperccel.
17:37 – Latvala lasabb, mint Neuville – +3.0 s – A kigyorsításokkal küzdöttem, igyekeztem magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, de úgy néz ki, hogy ez nem működik.
17:34 – Neuville megérkezet, 20:46.7 perccel. Ogier szűk 10 másodperccel gyorsabb, mint belga ellenfele a szakasz második felében lévő időellenőrző pontban.

A Toyota Gazoo WRT megerősítette Tanak kiállását.

SS11 – Guanajuato 1 – 30.97 km

Sebastien Loeb átvette a vezetést az SS11 után a jubileumi 15. Rally Guanajuato futamán. A kilencszeres világbajnok volt a leggyorsabb Ogier és Meeke előtt.
Újabb percet veszített Neuville a beázott Hyundai i20 WRC-vel, míg Tänak elmondása szerint 20 lóerővel poroszkált be a gyors céljába.

1. Loeb 2:08:38.2 ó
2. Sordo +5.1 s
3. Meeke +26.2 s
4. Ogier +27.3 s
5. Mikkelsen +51.9 s
6. Tanak +2:50.2 p

Loeb: Igyekeztem jól ébredni és ráhangolódni a futamra, mert az első gyors ritmusa meghatározó a számomra. Igyekeztem keményen nyomni! Egy kis por kavargott a kocsiban.
Ogier: Megpróbáltam a legtöbbet kihozni a szakaszból, mert ma már jobb a tapadás. Ennek ellenére még mindig sokat kell takarítani, így nehéz lesz felvenni a verseny Tänakkal.
Sordo:Nem éreztem a szakaszt, nagyon sokat mozgott alattam az autó és fékhibánk is volt. A szakasz nem hasonlított rám, nagyon szűk és csúszós volt.

Neuville a rajt után 800 méterrel félreállt az autóval egy nagy vízátfolyás után… beázott.
Több, mint egy percet vett igénybe a motor újraindítása a nagy vízátfolyás után.”

Rajtsorrend: 1.Neuville, 2.Latvala, 3.Mikkelsen, 4.Ogier, 5.Meeke, 6.Tänak, 7.Loeb, 8.Sordo.

Gumiválasztás: 5 db Michelin LTX Force Soft

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ