WRC Dayinsure Wales Rally GB – Evans az első nap élén

WRC Dayinsure Wales Rally GB – Evans az első nap élén

MEGOSZTÁS

A délutáni gyorsokat Evans, Ogier, Neuville sorrendben nyerték a pilóták. A WRC Dayinsure Wales Rally első napjának élén Elfyn Evans végzett Ott Tanak és Sebastien Ogier előtt.

Evans: Nagyon jó érzéssel tölt el ez a pozíció a nap végén. Egyenletesen és hibátlanul sikerült teljesítettünk, ami eddig remek. Nem volt egy könnyű nap, különösen reggel, amikor a tapadás szakaszról, szakaszra és azon belül is változott. Nehéz volt megtalálni a vezetésben az egyensúlyt a határon autózásig, mert a tapadás kanyarról, kanyarra változott. Igyekeztünk megtalálni a helyes ritmust ami nem volt könnyű. A holnapi szakaszok egyszerűen fantasztikusak és élvezetesek a vezetésre. Ez számomra a hazai pálya, így az a tervem, hogy egyszerűen csak élvezzem.

SS7 – Halfren 2 — 35.14 km

Thierry Neuville volt a leggyorsabb az első nap leghosszabb szakaszán.

SS6 – Sweet Lamb 2 – 4.24 km km

Ogier volt a leggyorsabb a szakaszon.

SS5 – Myherin 2 – 20.28 km

Evans nyerte a gyorsot.
Evans:”Jól sikerült a gyorsunk, sikerült egy tiszta szakaszt teljesítenünk, sikerült minimális csúszkálással átjönnünk. Ebben a pillanatban minden a legnagyobb rendben.

Az M-Sport pilótái nyerték a mai első három gyorsot Evans, Tänak, Evans sorrendben.

SS4 – Halfren 1 — 35.14 km

Evans:A gumik jól működnek, de még mindig nem találtam könnyűnek a vezetést, próbálok tisztán menni és támadni amennyire csak tudok.

SS3 – Sweet Lamb 1 – 4.24 km km

Tänak volt a leggyorsabb.

SS2 – Myherin 1 – 20.28 km

11:42 – Evans megszakította Ogier 87 szakaszon győzelmi sorozatát. 11:01.6 perccel az élre állt a “helyi kedvenc”.
Evans: Néhány helyen túl keményen nyomtan. Több helyen nagyon változatos és alacsony volt tapadás, így nagyon nehéz volt megtalálni a helyes egyensúlyt az autóval.
11:36 – Neuville 8.4 másodpercet kapott az éllovas Ogiertől. Lecsúszott a szakaszról és leállt alatta a Hyundai motorja.
11:35 – Ogier és Tänak a célban idejük mindössze egyetlen tizeddel tér el egymástól. Ogier 11:05.8 perc, Tänak 11:05.9 perc.
11:00 – A versenyzők mindegyike öt Michelin lágy LTX Force S5 abronccsal vágott neki az első három gyorsnak.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ