Bakkerud Hell után Höljesben is nyert! – FIA WRX

Bakkerud Hell után Höljesben is nyert! – FIA WRX

MEGOSZTÁS

press_2F2016_06_SWE_FINAL

A norvég Andreas Bakkerud győzelmével zárult a svédországi Höljesben a FIA Rallycross Világbajnokság – Monster Energy  Volkswagen Rallycross Svédország  futama. Bakkerud duplázott Svédországban, miután hazai helli futamát követően ismét győzött a Hoonigan Racing Division Ford Focus RS Supercarjával. Ennek köszönhetően Bakkerud előre lépett az összetett harmadik pozíciójába.

Bakkerud mögött  a Team Peugeot-Hansen versenyzői Sebasien Loeb és Timmy Hansen állhattak fel a dobogóra Peugeot 208 WRX Supercar-jukkal. A döntőbe jutott pilóták közül a hatodik helyen végző Mattias Ekström nem látta meg a kockás zászlót, technikai probléma miatt – gázpedál elektronika. Johan Kristoffersson lett az ötödik egy defektnek köszönhetően, míg a negyedik helyre Anton Marklund ért be, annak ellenére, hogy egy technikai hiba miatt lelassult a VW Polo Supercar. Fotók: FIAWorldRallycross.com

press_2F2016_6_Bakkerud

Andreas Bakkerud:

Ha valaki azt mondja nekem pár hónappal ezelőtt, hogy Norvégiában és Svédországban nyerni fogok azt mondtam volna neki, hogy őrült! A futam alatt az autó visszapillantó tükrében csak egy kilencszeres világbajnokot láttam – [Sebastien Loeb] –  ami miatt nem tudtam pihenni. Még az utolsó körben is arra gondoltam, hogy mi történt tavaly Timmy [Hansen] és Mattias [Ekström] között és nem akartam hagyni, hogy ez újra megismétlődjön. Nagy köszönet a csapatnak! A körülmények egész hétvégén rendkívül nehezek voltak, egyik pillanatban nedves, a másik pillanatban már szárazak voltak. Bíztam a fiúkban és az autó beállításaiban és nem hagytak cserben.

 press_2F2016_6_Hansen_Bakkerud_Loeb

Sebastien Loeb: Az egész hétvége egy hullámvasút volt. Hibáztunk a Q2-ben és több defektünk is volt. Egyáltalán nem volt könnyű, de az biztos, hogy egy remek csapat a Team Peugeot-Hansen, ugyanis az első háromban két versenyzője is ott van. Megértettem, hogy miért hívják a svédországi futamot “Magic Weekendnek”. Óriási a hangulat, a pálya nagyon szép és igényes. Még mindig van mit tanulnom a rallycrossról, de rajta vagyok a dolgon és már most nagyon váron a következő futamokat.

Timmy Hansen: A második, vagy harmadik körben kificamodott a vállam, de ez nem akadályozott abban, hogy rámenős maradjak. Andreassal az elmúlt néhány évben mindig nagyokat harcoltunk Höljesben. Nagyon nehéz előzni a pályán, de mindent beleadtam. Andreas határozottan jobb volt a jókeren, sajnos nem tudtam elkapni az utolsó körben, ráadásul a kézifék is eltörött az utolsó kanyarban, amitől blokkoltak a hátsó kerekek és nem tudtam elég gyorsan célbaérni, így Sebastien megelőzött.

A höljesi hétvége teljes eredmény listája:

http://www.fiaworldrallycross.com/result/swe/2016

A VB állása:

http://www.fiaworldrallycross.com/standings

A “teljes höljesi hétvége” :

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ