Valentino Rossi és Maverik Viñales motiváltan várják a folytatást – MotoGP

Valentino Rossi és Maverik Viñales motiváltan várják a folytatást – MotoGP

MEGOSZTÁS

Alig két héttel a sokáig emlékezetes maradó holland futam után felkészülve érkezik a Movistar Yamaha MotoGP csapata Németországba, a sachsenringi futamra. Valentino Rossi és Maverik Viñales motiváltan várják a folytatást a nyári szünet előtt.

Az asseni hétvége során az első hat pozíciót megjárt Valentino Rossi úgy érekezik az Sachsenringre, hogy szeretne ismét dobogóra állni . A Doktor a második helyen áll az összetettben és a célja nem kevesebb a MotoGP rövid nyári szünete előtt, hogy a bajnoki éllovas Marc Marquezhez képest csökkentse 41 pontos lemaradását.

Az olasz géniusz számos futamgyőzelemmel és pódiummal büszkélkedhet a német futamon. A tapasztalat megvan ahhoz, hogy Rossi elérje a célját. 2002-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2009-ben megnyerte a futamot. 2000-ben, 2003-ban a második helyen finiselt, míg a 2013-ban és 2015-ben a harmadik helyen végzett a Doktor.

Maverik Viñales motiváltabb, mint valaha, miután az asseni pontszerzésének köszönhetően az összetett harmadik helyén áll, mindössze hat pontos hátrányban a csapattárs, Rossihoz képest. A spanyol pilóta versenyképes teljesítményt nyújtott Assenben a futam első métereitől, a futam végéig, biztos abban, hogy a német aszfaltcsíkon is képes lesz eredményesen szerepelni.

A hétvégét megelőzően a fiatal spanyol kétszer állt a sachsenringi pódiumon, miután harmadik lett 2011-ben a 125 cc-es géposztályban és 2013-ban a Moto3 kategóriában. A legutóbbi futamon mutatott remek forma és az az azt követő rövid pihenés után Viñales célja, hogy MotoGP karrierje során első alkalommal a legjobb háromban fejezze a futamot.

Chemnitz régiója az autó- és motorkerékpáros versenyek iránti szeretetéről volt ismert mindig. Eredetileg a1920-as évektől a környékbeli zárt közutakon tartották a versenyeket. A Sachsenring 1996-ban épült biztonsági okokból. Csak két évvel később rendezték az első MotoGP futamot, amely őta a pálya folyamatosan fejlődik. A mindössze 12 méter széles aszfaltcsíkon számos szűk kanyar található (tíz ballos és három jobbos). A versenynaptár egyik leglassabb futama előtt állunk, de a német GP futam mindig is számos meglepetést tartogatott.

 

Valentino Rossi

Assen hihetetlen futamot hozott, ami miatt már legszívesebben a pályára gurulnék. Nem tudom, hogy meg tudjuk-e ismételni azt a futamot a Sachsenringen, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy az élbolyban csatázzunk a legjobb eredményért.

A tavalyi német futam nem volt nagyon kedvező a számunkra, ezért nagyon fontos lesz, hogy a lehető legjobb teljesítményünket nyújtsuk ezen a hétvégén. Keményen kell majd dolgoznunk a pénteki első szabadedzéstől, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a versenyre. Remekül érzem magam és a csapat is remek munkát fog végezni a a MotoGP rövid nyári szünete előtt, annak érdekében, hogy vasárnap egy remek csatában a szezon első felét a lehető legjobban zárjuk.

Maverik Viñales

Nagyon várom, hogy megérkezzem a Sachsenringre. Szerinem készen állok a motorozásra és nagyon pozitívan látom azt, hogy a lehető legjobban tudjam zárni a szezon első felét. Küzdeni fogok annak érdekében, hogy minél több pontot tudjak szerezni és a bajnokság élvonalába maradjak. 

Assenben nagyon jól éreztem magam a motoron és a múltbéli érzéseim tértek vissza. Sikerült megoldanunk azokat a kis problémákat, amelyek a korábbi futamok első köreiben sújtottak, így a rajtrácsra nyugodtan állhattam oda, hiszen a többiek szintjére kapaszkodtunk fel. A dobogó olyan volt a számomra, mint a friss levegő és növelte a motivációs szintemet 100%-kal a tavalyihoz képest. Tavaly negyedik helyen zártam a Sachsenringen, idén szeretném ha mindnyájan a dobogón végeznénk és tudnánk folytatni a megkezdet jó utat.

Fotók: https://www.yamahamotogp.com

Movistar Yamaha Media

-matezsoltee-

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ