Tänak tanult a Rally di Albán elkövetett hibáiból

Tänak tanult a Rally di Albán elkövetett hibáiból

MEGOSZTÁS
A WRC bajnoka leckét kapott a vereségből az olasz felkészülési versenyükön
Ott Tänak aszfaltosdebütálása a Hyundai i20 WRC-vel, úgy történt, mintha kettőt lépett volna hátra, mielőtt egy jót lépett volna előre. A Rally di Alba kilencedik szakaszának a végére azonban a regnáló világbajnok már elégedett volt.
Tänakot nem zavarta a vereség, amelyet csapattársától Thierry Neuville szenvedett el.
Fontos volt a személyesen megszerzett tapasztalat és az i20 WRC adatainak a naplózása. A szakaszok közötti beszélgetések során, a két csapattárs pilóta – Tänak és Neuville – együttműködése, szemmel láthatóan olyan erős, volt, mint ahogy a Hyundai Motorsport elsőembere, Andrea Adamo állította.
„Leggyakrabban rossz döntést hoztunk, de ezek a tapasztalatok tanítanak a legjobban” – Ott Tänak
Az vasárnapi olaszországi szakaszok második és harmadik körére a sebességváltókat egyik autóból, a másikba szerelték.
Visszajelzéseket és tapasztalatokat akartunk szert tenni – magyarázta Adamo. Jól működött. Ha megkérdezné tőlem, hogy mi volt a két sebességváltó közötti különbség, annak ellenére, hogy korábban mérnök voltam, de most csak a sebességváltók árát tudnám megmondani!

 

Tänak elismerte, hogy a futam első és második körében rossz irányba indultak el a beállításokat tekintve, majd hozzátette: Magabiztosan állítom, hogy több jó beállítást találtunk. A zárókörben már nagyon jól éreztem magam.
Több dolgot megváltoztattunk, igyekeztünk mindent kipróbálni, amit csak lehetett a beállítások terén. Amit elképzeltünk azt úgy változtattuk meg.
Legtöbbször rossz döntéseket hoztunk, de ezekből a tapasztalatokból lehet a legtöbbet tanulni. mert ezek a tanulságosak. Biztos vagyok abban, hogy a legfontosabb adatokat sikerült begyűjtenünk!
Az kell, hogy mondjam az autó aszfalton remek. Ezt mind a megszerzett tapasztalatokra és a tanulásra értettem. Rossz irányba indultunk el beállításokat tekintve, de ez a futam a tanulásról szólt, így azt gondolom, hogy érdemes volt.
Tänak a rossz beállításokkal kapcsolatos biztonságot firtató kérdésre e a következő választ adta. Nem tudtam megközelíteni a limitet, de minden rendben volt. Ahogy mondtam korábban, minden a tanulásról szólt.

A bajnokság kevesebb futamból fog állni, így nem lesz túl sok lehetőségünk.

Amikorra kell, addigra készen fogunk állni, az ilyen futamok pont ebben tudnak sokat segíteni. A futam, a vezetés, a kapcsolatom Thierryvel és a többi pilótával nagyon élvezetes volt. Jól éreztem magam!

Sok értékes tapasztalatra tettünk szert, ami nagy lendületet ad számomra a továbbiakban.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ