Szerénynek szerény, Sztárnak Sztár! Interjú Daniel de Jong-al!

Szerénynek szerény, Sztárnak Sztár! Interjú Daniel de Jong-al!

MEGOSZTÁS

Még mindig szerény, még mindig laza és szimpatikus, folyton ott az arcán a jellegzetes mosoly. Még mindig a barátunk ez a Holland fiatalember, aki a Formula 1 után rögtön a sorban következő szériában, annak is a bajnokságot vezető csapatában tapossa a gázt. Rendszeres olvasóinknak talán nem ismeretlen a neve, aki pedig még nem ismeri, az jobban teszi, ha figyel rá. Régóta jelent számunkra a profi mentalitás egyet Daniel de Jong nevével! Vele beszélgettünk.

danny

Verseny után verseny, rövid időn belül a Red Bull Ring, ausztriában, a múlt héten Silverstone, most pedig itt vagy Magyarországon, ami a te szempontodból nézve is mindig egy kicsit különleges. Vártad már ezt a futamot?

Ilyen a versenyzés! (nevet) Jó erőben érzem magam, jó a kedvem is, mindig szívesen jövök Magyarországra. Idén a csapatommal végzett sűrű teendők miatt sajnos elmaradt a közös belvárosi bulink veletek, de örülök, hogy itt vagyok, és találkozhattam néhányotokkal!

Itt nagyon sok mindenki neked szurkol, aki követi a Gp2 szériát. Szerinted lehetséges egy jó eredménnyel meglepni őket?

A Gp2-ben nagyon fontos a jó kvalifikáció, jól kell menned, mert hátulról nagyon nehéz előrejönni, főleg egy olyan karakterisztikájú pályán, amilyen a Hungaroring.

dan

A mezőny első felében könnyeben meg tudod tartani a pozíciód! Sokat gyakoroltam szimulátoron, kipróbáltunk új dolgokat, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ha jól sikerül a kvali, bármi lehetséges. Nehéz lesz, de ezen múlik a dolog!

Jó pár évet eltöltöttél már a Gp2 szériában, így adja magát a kérdés: jövőre is itt folytatod, vagy más sorozatban fogod magad kipróbálni és új kihívások után nézel?

dani

Azt gondolom, az idei lesz az utolsó évem a Gp2-ben. Semmi nem biztos még, de úgy gondolom, a hosszú távú versenyzés világában fogom folytatni a karrierem! Kimondva ez az European Le Mans Series, az ELMS, LMP2-es kategóriája. Még semmi sem dőlt el, de tetszik az a világ, és tetszenek azok az autók is!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ