Szabó Krisztián: Győzelem Franciaországban

Szabó Krisztián: Győzelem Franciaországban

MEGOSZTÁS

Szabó Krisztián_NL

Második alkalommal született magyar siker idén a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában. Szabó Krisztián a loheaci elsőséggel a bajnokságban is élre ugrott, és már a hátralevő két futamon járnak gondolatai.

„Nyertem, király volt!” – kezdte boldogan nyilatkozatát a Volland Racing versenyzője a Super 1600-as Európa-bajnokság negyedik fordulója után. „Reggel leesett az eső, ezután folyamatosan száradt fel a pálya, a döntőben már száraz gumival, száraz beállításokkal mehettünk. Szoros volt, trükkös, de végül sikerült. Ami teljesen pozitív, az az, hogy minden pontot megszereztem, amit lehetett, tehát jól sikerültek a kvalifikációs futamok, aztán természetesen az elődöntő és döntő is.”

A váci versenyző a szombaton tartott első kvalifikációs futamot csak 10. helyen zárta, a második azonban megnyerte, aztán 4. és 6. helyeket ért el a vasárnapi folytatásban. Nem különösen kiemelkedő eredmények, a kvalifikáció összesítése alapján azonban mégis a Skoda Fabiát hajtó pilótát rangsorolták az első helyen, így nem csupán pole-pozícióból kezdhette az elődöntőt Loheacban, de a köztes eredménylistáért járó maximális 16 pontot is zsebre tette. Ezt követte az elődöntő megnyeréséért járó 6, majd a döntő első helyezéséért kapott 8 pont. Mindkétszer fő riválisát, Ulrik Linnemannt szorította a második helyre.

IA5A9437

„A negyedik kvalifikációs futamon volt egy kis akció, elrontottam a rajtot, ami talán a szerencsém is volt, hiszen kimaradtam a csetepatéból, viszont mikor megpróbáltam belül átbújni, egy autó keresztbeállt, megütött oldalról, de szerencsére sikerült összeszednem. Az utolsó körben megelőztem az elsőt, így a saját csoportom megnyertem, az idők alapján azonban hatodik lettem. De ez is elég volt a köztes eredménylista első helyéhez.”

„Igazából az elődöntő szorosabb volt, mint a döntő, ott nekem-nekemjött Linnemann, de a döntőben nem volt lökdösődés. Közel volt hozzám, de már nem annyira” – mondta a finálét hat tizedmásodperces előnnyel megnyerő Krisztián, aki a nyári szünetet nyitó hétvégére még másodikként érkezett a bajnokságban, most viszont 7 ponttal Linnemann előtt vezeti az elszámolást, ráadásul reális bajnoki esélyei már csak kettőjüknek maradtak.

BI1R7461

„Már a hátralevő két hétvégére koncentrálok. Eddig felváltva nyertük a versenyeket, az elsőt és harmadikat ő, a másodikat és most a negyediket én, de remélem, hogy legközelebb sikerül megszakítanom ezt a sormintát. A spanyol pályát nagyon szeretem, fekszik az autónak és nekem is. Fontos lesz, hogy ismét előtte végezzek, mivel örülnék annak, ha nem Németországban, a döntőben dőlne el, ki nyeri meg a bajnokságot.”

A francia verseny eredménye: 1. Szabó Krisztián; 2. Ulrik Linnemann; 3. Josef Susta; 4. Enzo Libner; 5. Maximilien Eveno; 6. Kasparas Navickas.

A Super 1600 bajnokság állása négy forduló után: 1. Szabó Krisztián 91; 2. Ulrik Linnemann 84; 3. Artis Baumanis 57; 4. Timur Shigabutdinov 52; 5. Janno Ligur 49.

Következő verseny: Barcelona, Spanyolország, szeptember 17-18.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ